Női kézi Eb: a torna alatt csak tünetek esetén tesztelnek

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.18. 09:06
null
Fotó: Getty Images
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közzétette a november 4. és 20. között Észak-Macedóniában, Montenegróban és Szlovéniában sorra kerülő női Európa-bajnokság koronavírus-protokollját. Eszerint a torna ideje alatt csak tünetek jelentkezése esetén tesztelik a delegációk tagjait.

Az EHF közlése szerint a résztvevő tizenhat csapat minden tagját a kontinensviadalra való érkezése előtt négy és egy nappal is koronavírustesztnek kell alávetni, emellett érkezéskor még egy újabb tesztet végeznek el rajtuk, hogy megbizonyosodjanak arról, a tagok egészségesen érkeztek az Európa-bajnokságra.

A torna ideje alatt viszont a csapatok és játékosok számára nem lesz kötelező tesztelés, csak abban az esetben, ha valakinél tünetek jelentkeznek.

Ha egy kézilabdázó tesztje pozitív eredményt hoz és az nem egy újbóli fertőzés a közelmúltban történt felépülés után, akkor a fertőzés észlelése után legalább öt napnak kell eltelnie, hogy a játékos visszatérhessen a pályára.

A média munkatársai számára az EHF nem írt elő kötelező tesztet, ugyanakkor minden újságírónak kötelező FFP2-es maszkot viselnie, amikor interjút készít az interjúfolyosón – ez alól kivétel, ha az interjút készítő személy megjelenik a kamera előtt.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Ljubljana):
Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc
B-csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
C-csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D-csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország

TUDNIVALÓK

A 2022-es a 15. női kézilabda Európa-bajnokság, amit Észak-Macedónia, Montenegró és Szlovénia közösen rendez meg november 4. és 20. között. A tornán 16 csapat vesz részt.

Szlovénia két városában, Celjében és Ljubljanában, Észak-Macedóniában Szkopjéban, Montenegróban pedig Podgoricában rendeznek mérkőzéseket.

A címvédő a norvég válogatott.

A torna első három helyezettje indulási jogot szerez a 2023-as világbajnokságra, míg a győztes kvalifikál a 2024-es párizsi olimpiára, de a kvóták kiosztásakor figyelembe kell venni a vb-t rendező dán, svéd, norvég triót, illetve az ötkarikás játékok házigazdáját, a franciákat, hiszen ezen nemzetek alanyi jogon résztvevői a viadaloknak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik