Férfi kézi BL: íme, ez a 20 klub nevezett a következő idényre

Vágólapra másolva!
2023.06.15. 13:01
null
A veszprémiek részvétele biztos, számukra már csak a csoportriválisok kiléte kérdéses (Fotó: Szabó Miklós)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta, mely csapatok jelezték részvételi szándékukat a férfi Bajnokok Ligája következő idényére. A magyar bajnok Veszprém a biztos indulók között szerepel, a Szeged a hat szabadkártyára pályázó tíz csapat egyike.

 

Utóbbi listán olyan klubok találhatók, amelyeknek országa vagy ad csapatot a biztos indulók közé, vagy nem rendelkezik fix hellyel a Bajnokok Ligájában.

Az illetékes bizottság a következő napokban elkészíti ajánlását a szabadkártyákra, majd – akárcsak a nőknél – június 21-én az EHF nyilvánosságra hozza az indulók listáját. A csoportsorsolást június 27-én tartják Bécsben.

A csoportkör rendje nem változik a legutóbbihoz képest; a csapatok két nyolcasban harcolnak majd az egyenes kieséses szakaszba kerülésért.

A FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 2023–2024-ES IDÉNYÉRE NEVEZETT CSAPATOK
A biztos indulók:
GOG (dán), Barca (spanyol), Paris Saint-Germain Handball (francia), THW Kiel (német), SC Magdeburg (német), Telekom Veszprém (magyar), Eurofarm Peliszter (északmacedón), Barlinek Industria Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), RK Celje Pivovarna Lasko (szlovén)
A szabadkártyára pályázók: HC Zagreb (horvát), CS Dinamo Bucuresti (román), IFK Kristianstad (svéd), Kolstad Handball (norvég), Sporting CP (portugál), Montpellier Handball (francia), Aalborg Handbold (dán), OTP Bank-Pick Szeged (magyar), Orlen Wisla Plock (lengyel), Kadetten Schaffhausen (svájci)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik