Női kézi BL: 21 csapat nevezett a következő kiírásra – három magyarral

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.11. 17:40
null
A biztos induló Győr mellett az FTC és akár a DVSC is indulhat a női kézilabda Bajnokok Ligájában (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján ismertette, hogy 21 csapat nevezett a női Bajnokok Ligája következő, 2023–2024-es kiírására. A magyar bajnokként biztos induló Győri Audi ETO KC mellett a BL-ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria és a bajnoki bronzérmes DVSC Schaeffler is pályázott a szabadkártyára.

 

Mint megírtuk, Ábrók Zsolt, a DVSC Schaeffler ügyvezetője a napokban arról beszélt, hogy a hajdúságiak az Európa-liga helyett a Bajnokok Ligájában indulnának, s neveztek is a sorozatra. A magyarokhoz hasonlóan a dánoknak is van lehetőségük három csapatot indítani, így az Esbjerg és az Odense mellett akár az Ikast is ott lehet a következő BL-évadban.

Az Európai Kézilabda-szövetség most honlapján tudatta, hogy a mostanihoz hasonló lebonyolítású, azaz 16 csapatos következő évadra 21 klub nevezett, közülük kilencnek van fix helye, a további hétről az EHF végrehajtó bizottságának június 17–18-i ülése után határoznak, ám a döntést csak június 21-én teszik közzé.

A két nyolcas csoport résztvevőit június 27-én Bécsben sorsolják ki.

A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 2023–2024-ES IDÉNYÉRE NEVEZETT CSAPATOK
A biztos indulók:
Odense (dán), Esbjerg (dán), Metz (francia), Bietigheim (német), GYŐRI AUDI ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), Krim Ljubljana (szlovén)
A legalább egy fix BL-csapattal rendelkező országok szabadkártyára pályázó csapatai: Ikast (dán), Brest (francia), Nantes (francia), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, DVSC SCHAEFFLER, Storhamar (norvég), Sola (norvég), Rapid Bucuresti (román)
Az Európa-ligából felminősítést kérők: Lokomotiva Zagreb (horvát), Zaglebie Lubin (lengyel), Sävehof (svéd), Kastamonu Belediyesi GSK (török)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik