A Győr hét góllal győzött a BL-címvédő otthonában

Vágólapra másolva!
2024.04.27. 17:50
(Forrás: ehfcl.eurohandball.com)
A Győri Audi ETO KC 30–23-ra nyert idegenben a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Vipers otthonában, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a negyeddöntőbeli párharc.

 

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vipers Kristiansand (norvég)–Győri Audi ETO KC 23–30 (9–15)
VIPERS: Katrine Lunde – Knedlíková 3 (2), Vjahireva 4, Waade 1, TCHAPTCHET 5, Abbingh 3 (2), Naes Andersen 3. Csere: Börjesson (kapus), Roberts 2, Tomac, Sercien-Ugolin, Arcos 2, Schulze. Edző: Tomás Hlavaty
GYŐR: SILJE SOLBERG-ÖSTHASSEL – Győri-Lukács 2, GROS 6 (3), S. OFTEDAL 3, BRATTSET DALE 4, V. Kristiansen 4, Fodor Cs. 1. Csere: S. Toft (kapus), HAUGSTED, Rju Un Hi 3, Nze Minko 3, Szöllősi-Schatzl 3, De Paula, Blohm 1. Edző: Per Johansson
Kristiansand, 2000 néző. V: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok). Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–2. 8. p.: 3–4. 16. p.: 5–9. 22. p.: 5–12. 34. p.: 11–16. 40. p.: 14–20. 46. p.: 18–23. 52. p.: 21–25. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Tomás Hlavaty: – Jobban játszott a Győr. Nehéz mit mondani, támadásban nem teljesítettünk jól, nem éltünk a kínálkozó lehetőségekkel.
Per Johansson: – Mindig ilyen kezdést szeretnénk, mint ahogyan most teljesítettünk az első félidőben. Keményen védekeztünk, a fal mögött Silje Solberg is kiválóan teljesített és támadásban is jók voltunk. Összességében nézve is örülök a mutatott teljesítménynek, a visszavágón is meg kell próbálnunk így játszani.

Az elmúlt évek két meghatározó csapata találkozott egymással a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A legutóbbi hat kiírásban (2020-ban a koronavírus-járvány miatt törölték az idényt) ugyanis a Győr és a Vipers nyerte meg az elitsorozatot, 2017 és 2019 között az ETO, 2021 és 2023 között pedig a norvégok diadalmaskodtak sorozatban háromszor. Most viszont már a legjobb nyolc között szembekerültek a felek, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy az egyikük idén biztosan nem léphet pályára a budapesti négyes döntőben.

A szombati első találkozó után nagyon úgy fest, hogy az északiak nézhetik a távolból az éremcsatákat.

Nagy tempóval indult a csata, a győriek keményen, kellő agresszivitással és hatékonysággal védekeztek, a norvég Kari Brattset és a dán Line Haugsted középen roppant meggyőző volt, nem találtak rajtuk fogást a hazai támadók. Az orosz világklasszis, Anna Vjahireva is csak szenvedett, nagyszerűen kapcsolták ki őt is a játékból. Gyengén és sok hibával kézilabdáztak a skandinávok, bizonytalan és döcögős támadásokat vezettek, sokszor tanácstalanok voltak a vendégkapu előtt. Az ETO (amelyben az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia klasszis, Estelle Nze Minko a 200. meccsét játszotta) ezzel szemben felszabadultan teljesített, nagy önbizalommal és kedvvel tette mindenki a dolgát.

Úgy tűnik, hogy a március közepén kinevezett rutinos svéd tréner, a nemzetközi porondon először dirigáló Per Johansson tényleg felrázta a játékosokat, szemmel láthatóan jót tettek az új impulzusok és a másabb szakmai stílus. Védekezésben és támadásban is mesterien menedzselték a meccset az első harminc percben a vendégek, akik már a félidőben is megnyugtató, hatgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrészben sem változott a játék képe. A győri szakmai stáb jól forgatta az együttest, jól oszlottak el a terhek, igazi csapatmunkával aratott fényes diadalt a Győr. Mindenki hozzá tudott tenni a nagy egészhez, miközben a skandinávok változatlanul lassan és ritmus nélkül vezették akcióikat, többnyire küszködtek a győri fallal szemben, és a nagy fegyverüknek számító lerohanásokra sem tudtak építeni, mert a visszarendeződés is kiválóan működött magyar részről.

Nyolc perccel a vége előtt négyre zárkóztak a norvégok, de erejükből ezúttal ennél többre nem futotta, sokatmondó, hogy mindössze 23 gólig jutottak hazai pályán. A nagyszerűen felkészülő és a taktikát fegyelmezetten, koncentráltan betartó Győr teljesen megérdemelten aratott 30–23-as győzelmet, így kiváló helyzetből várhatja a szombati, hazai visszavágót.

KORÁBBAN
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–TEAM ESBJERG (dán) 25–26 (11–13)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik