Nora Mörk remélte, hogy nem kell elütnie Stine Oftedalt az utolsó BL-döntőjétől

Vágólapra másolva!
2024.05.31. 16:54
Nora Mörk már beszélt a margitszigeti csapathotelben Stine Oftedallal a szombati elődöntőről (Fotó: Török Attila)
Nem túlzó a megállapítás, hogy a fél norvég női kézilabda-válogatott ott lesz a pályán a szombati, Győri ETO–Esbjerg Bajnokok Ligája-elődöntőben. A pénteki sajtófélórán a két csapat norvég játékosait kérdeztük várakozásaikról, és arról, mi döntheti el szerintük az összecsapást.

 

Amikor arról faggattuk győri részről Kari Brattsetet és Veronica Kristiansent, illetve az Esbjergből Henny Reistadot és Nora Mörköt, hogy az ellenfél melyik norvég játékosára kell a legjobban odafigyelniük, szinte egyből ugyanaz a két név hangzott el:

Az ellenfél erősségeire áttérve Brattset kifejtette: „Az Esbjergnek nagyon erős támadójátéka, és több, meccseket eldönteni képes játékosra építhet. Ott van rögtön Henny Reistad, aki jelenleg a világ legjobb játékosa, Kristina Breistöl nagyon veszélyes a távoli zónából, és Nora Mörk remekül játssza meg a beállót. Szóval fontos lesz, hogy idejében visszaérjünk, és megfékezzük őket” – hangsúlyozta a Győri ETO beállója.

Egyszer minden sorozat megszakad – reagált Reistad, amikor szembesítettük vele, hogy a BL-ben még egyszer sem tudta legyőzni az Ebjerg a győrieket az eddigi hat, egymással vívott találkozójukon. – Remélhetőleg erre szombaton fog sor kerülni. Ha megnézzük az elmúlt meccseket, egyre közelebb értünk a Győrhöz, ezek a tapasztalatok sokat számítottak a felkészülés során.”

Mindkét oldalon lesznek nagy búcsúzók, dán részről a csapatot 2017 óta irányító Jesper Jensen a nyártól már kizárólag a dán válogatottra fog koncentrálni. Mörk szerint az edző igen érzelmes ember, így biztos nem tudja majd visszatartani a könnyeit a hét végén, ugyanakkor szakmai oldalról is elismeréssel beszélt róla.

Nagyszerű, hogy egy final fourral köszönhetünk el tőle és a távozó játékosoktól. Mindent megteszünk érte, hogy a lehető legszebbé tegyük számukra a búcsút. Jesper minden kétséget kizáróan az egyik legjobb edző. Játékosként irányító volt, kiváló szeme van a játékhoz, minden meccsre alaposan felkészít minket taktikailag. Meghallgatja a tanácsaimat, ugyanis hasonlóan gondolkodunk a játékról. Közel áll a játékosaihoz, azt hiszem, szeretett ezzel a csapattal dolgozni” – adott kis betekintést az Esbjergnél zajló munkába Mörk, akit természetesen barátnőjéről, Stine Oftedalról is kérdeztünk.

Az ETO világklasszis irányítója utolsó győri mérkőzéseit játssza a final fouron, majd a nyáron valószínűleg az egész profi pályafutását is lezárja a párizsi olimpiával. „Reméltem, nem kerülünk össze a Győrrel az elődöntőben, mert tudom, mindketten mennyire be akarunk jutni a döntőbe. Utoljára van itt a final fourban, és alakulhat úgy, hogy elveszem tőle a fináléba kerülés lehetőséget, legalábbis meg fogom próbálni. Beszéltünk már erről a csapathotelben, különleges meccs lesz mindkettőnknek, de felkészültünk rá, hogy harcba szálljunk egymás ellen. Szerencsére utána még ott áll előttünk az egész nyár, és akkor együtt harcolhatunk a válogatottban az olimpiai álmunkért.”

A győri csapatból Brattset áll a legközelebb Oftedalhoz, így őt is megkérdeztük, miként készülnek az ETO korszakos játékosának búcsújára. „Nehezen tudom még elképzelni a Győrt nélküle a következő években. Ugyanakkor megpróbálom félretenni ezeket a gondolatokat a hétvégére, és csak a jelenre koncentrálni. Bár most is én vagyok a csapatkapitányi négyes vezetője, megnyugtató érzés volt Stinét is mellettem tudni, egy személyben biztos nem fogjuk tudni pótolni.”

 

A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA NÉGYES DÖNTŐ PROGRAMJA
BUDAPEST, MVM DOME
Június 1., szombat
Elődöntő
15.00: Team Esbjerg (dán)–GYŐRI AUDI ETO KC (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!
18.00: Metz HB (francia)–SG BBM Bietigheim (német) (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!
Június 2., vasárnap
15.00: a 3. helyért (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!
18.00: döntő (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik