Gyász: elhunyt id. Stranigg Ferenc

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 09:18
Idősebb Stranigg Ferenc (Fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület Kézilabda Szakosztály)
Életének 58. évében, 2024. július 7-én elhunyt idősebb Stranigg Ferenc kézilabdajátékos, testnevelő és szakedző – számoltak be róla egykori klubjai, a Budapesti Honvéd SE és az MTK Budapest.

Idősebb Stranigg Ferenc kézilabda-pályafutását Dunaújvárosban kezdte, majd a TFSE, az Elektromos, a Hargita KC és az FTC csapatában szerepelt, 1987-ben tagja volt Mocsai Lajos vb-7. juniorválogatottjának.

Stranigg Ferenc edzői pályafutását 1990-ben kezdte az Elektromosnál, majd volt a serdülőválogatottnál, a TFSE-nél, a PLER-nél, a Hargitánál, az MTK-nál, a Vácnál és 2017 óta haláláig a Budapesti Honvéd SE kézilabda szakosztályának szakmai vezetője és utánpótlásedzője volt.

Legnagyobb edzői sikerét 1992-ben érte el, amikor a magyar férfi serdülőválogatott szövetségi edzőjeként megnyerte az első ízben kiírt Európai Olimpiai Reménységek Versenyét, s ebben a csapatban játékosa volt többek között Fazekas Nándor, Gál Gyula és Lendvay Péter is.

Stranigg az edzői pálya mellett a Magyar Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékén egyetemi tanársegédként, valamint a Magyar Kézilabda-szövetség Fegyelmi Bizottságának tagjaként is tevékenykedett.

Idősebb Stranigg Ferenc egyik fia, Stranigg Ferenc a Mosonmagyaróvár másodedzője, lánya, Stranigg Zsófia a Lajta-partiak szélsője, míg másik fia, Stranigg János a francia Créteil játékosa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik