Párizs 2024: Golovin Vlagyimir kihirdette az olimpiára utazó keretet

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2024.07.05. 12:09
Golovin Vlagyimir kihirdette az olimpiára utazó keretet (Fotó: Kovács Péter)
Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette szűkített, 17 fős keretét a párizsi olimpiára.

 

A jobbszélső Faluvégi Dorottya, valamint a balátlövő Juhász Gréta és Szöllősi-Zácsik Szandra nem került be a szűkített keretbe, míg a balátlövő Kácsor Gréta, a beálló Pásztor Noémi és a kapus Szemerey Zsófi tartalékként tagjai az olimpiai csapatnak, a falun kívül fognak lakni, azonban a torna során becserélhetőek.

Mindez azt jelenti, hogy a várakozásnak megfelelően az egyik szélsőposzton spórolunk, jobb oldalon Győri-Lukács Viktóriának egyedül kell megoldania a feladatot, szükség esetén persze az egyik jobbátlövő is tudja tehermentesíteni a meccsek egyes szakaszaiban. Érdekesebb a balátlövő kérdése, miután Kácsor alapból tartalékként utazik, míg a keresztszalag-szakadásból felépült Szöllősi-Zácsik, valamint Juhász kimaradt a szűkítésnél, a klubjában irányítót játszó Kuczora Csengére vár nagy feladat, de várhatóan sokszor játszunk majd két irányítóval. 

„Második hete dolgozunk együtt, nagyon jó formában vannak a lányok, így nehéz volt a döntés a szakmai stábbal együtt, de tizenhét fősre kellett szűkítenünk a keretet – mondta el Golovin Vlagyimir az mksz.hu-nak. – Sem a játékosoknak, sem az edzői stábnak nem volt egyszerű pillanat a kerethirdetés, hiszen mindenki ott akar lenni az olimpián. Sok szempontból megvizsgáltuk, melyik összetételben lenne a legjobb a csapat. Tizenhét játékos folytatja tovább a munkát, jönnek a felkészülési meccsek, bízom benne, hogy nem lesz sérülés. Három játékost meg kellett neveznünk tartaléknak, de őket nem annak tekintjük, hiszen Szemerey Zsófi, Pásztor Noémi és Kácsor Gréta ugyanúgy a csapat része.”

 A női válogatott előbb jövő kedden Roglán, majd szombaton Győrben játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, július 19-én Stuttgartban pedig a házigazda németekkel találkozik. Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT PÁRIZSI OLIMPIÁRA UTAZÓ KERETE
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Metz Handball, francia)*
Jobbszélső: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)
Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler – július 1-jétől Metz Handball, francia), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria) 
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác – kölcsönben, július 1-jétől FTC-Rail Cargo Hungaria), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Neptunes de Nantes, francia)*
Balátlövők: KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác – július 1-jétől Thüringer HC, német), KÁCSOR Gréta (DVSC Schaeffler – július 1-jétől CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud, román)*
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO – július 1-jétől Moyra-Budaörs) 

* tartalékok
Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir

ÍGY JELENTETTE BE GOLOVIN AZ UTAZÓ KERETET

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 13., Győr
14.45: Magyarország–Szlovénia
Július 19., Németország, Stuttgart
19.45: Németország–Magyarország

A NŐI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ OLIMPIÁN
Csoportmérkőzések (Párizs)
Július 25., 19.00: Magyarország–Franciaország
Július 28., 9.00: Magyarország–Brazília
Július 30., 16.00: Magyarország–Angola
Augusztus 1., 14.00: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 3., 9.00: Magyarország–Hollandia

Az olimpia további programja (Lille)
Augusztus 6.: negyeddöntők
Augusztus 8.: elődöntők 
Augusztus 10.: bronzmérkőzés, döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik