A Fehérvár edzőjét nevezték ki montenegrói kapitánynak

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 12:55
Szuzana Lazovics lett a montenegrói kapitány (Fotó: Alba Fehérvár KC/FB)
A játékosként olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok Szuzana Lazovicsot nevezte ki a női válogatott szövetségi kapitányának a Montenegrói Kézilabda-szövetség.

Az egész játékos-pályafutását hazájában, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricánál töltő Szuzana Lazovics hiába volt meghatározó játékosa klubjának és hazája válogatottjának, egy nyaki gerincsérv miatt nagyon fiatalon, már 25 évesen visszavonult.

A 2012-ben Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes beállót júliusban nevezte ki vezetőedzőjének a női kézilabda NB I-ben szereplő Alba Fehérvár KC, ám most a 32 éves vezetőedző új feladatot kapott, ugyanis a Montenegrói Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján tudatta, hogy Lazovics veszi át a női válogatott irányítását Bojana Popovicstól.

„Megtisztelő számomra, hogy engem jelöltek ki a válogatott élére. Büszkévé tesz a lehetőség. Játékosként a legmagasabb szintre jutottam a válogatottal és most nagy bizalmat vetett belém a szövetség, hogy én irányítsam a következő generációt. Újabb álmom vált valóra és hiszem, hogy büszkévé tesszük azokat, akik követnek és támogatnak minket. Megígérhetem, hogy elhivatottan és teljes szívvel dolgozunk azért, hogy mindenki büszke legyen az eredményeinkre” – fogalmazott Lazovics, aki számára nem lesz ismeretlen a válogatott munka, hiszen a 2018-as lengyelországi vb-n Popovics segítője volt az U18-as válogatottnál, egy évvel később pedig a magyarországi U19-es Eb-n ő irányította a montenegróiakat, ráadásul tavaly a kínai U20-as válogatottal is remek eredményt ért el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik