Férfi kézi El: csúnya verésbe futott bele Dániában az FTC

J. B. J. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 16:06
Ancsin Gábor három gólt szerzett (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros 45–27-re kikapott a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában a férfi kézilabda Európa-liga-selejtező szombati, első mérkőzésén.

Régi ismerősök találkoztak a silkeborgi Jysk Arenában, a dánokat erősítő Rasmus Lauge és a ferencvárosiaknál szereplő Lékai Máté korábban éveken keresztül játszott együtt Veszprémben. A fővárosi zöld-fehérek már a sorsoláskor tudták, hogy nagyon nehéz feladat vár rájuk klasszisok sorát felvonultató ellenfelükkel szemben. Bujdosó Bendegúz a ­meccs előtt azt mondta, neki kell ugrani a Silkeborgnak, a kulcs pedig a visszarendeződés lesz. Nos, ebben végül igaza lett, ám a magyar csapat nem tudott mit kezdeni a dánok lerohanásaival.

A mérkőzés elején a ferencvárosiak háromszor is előnybe kerültek, de a dánok egy 5–1-es rohammal leszakították a zöld-fehéreket. Pásztor István vezetőedző kétszer is időt kért, próbálta rendezni a sorokat, a 25. percben viszont már nyolc góllal vezettek a hazaiak. Bár zárkózott az FTC, a fél­idő végén két üres kapus gólt is kapott így visszaállt a nyolcgólos különbség a szünetre.

A meccs képe a második játékrészben sem változott, csak az előny nőtt a dánok javára. Hibát hibára halmoztak a vendégek, hosszú percekig nem találtak a kapuba, az 50. percben a Silkeborg már tizenöttel vezetett. Pásztor újabb időkérése sem segített, a végére 18-ra nőtt a különbség, így a párharc tulajdonképpen el is dőlt. A visszavágót jövő vasárnap rendezik, a továbbjutó az Európa-liga B-csoportjába kerül.

A Silkeborg színeiben a világbajnok Nikolaj Laesö Christensen 12 alkalommal talált be, Rasmus Lauge nyolc gólt szerzett, az FTC-ből Ónodi-Jánoskúti Máté és Lékai Máté négy-négy találatig jutott, Borbély Ádámnak 11 védése volt, a túloldalon Mikkel Möller
Lövkvist 17-szer hárított.

A budapesti visszavágót jövő vasárnap 18 órától rendezik. A párharc győztese az első csoportkörbe jut.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
1. MÉRKŐZÉS
BJERRINGBRO-SILKEBORG (dán)–FTC-GREEN COLLECT 45–27 (22–14)
Silkeborg, JYSK Arena, V: Mata, López (spanyolok)
SILKEBORG: LÖKVIST – N. L. CHRISTENSEN 12, LAUGE 8 (2), BOLDSEN 7, Lynggaard 6, Lenbroch 6 (1), Astorsson 3 (1), P. Christensen 1, Petersen 1, Zachariassen 1, Fridén, Toft Hansen, Lyngsö, Larsen (kapus) – a kezdőcsapatról nem áll rendelkezésre információ
Edző: Erik Veje Rasmussen
FTC: Győri K. – LÉKAI 4 (3), ÓNODIK JÁNOSKÚTI 4, Debreczeni 3, Karai 3, Kovacsics 1, Nagy Bence 3. Csere: BORBÉLY (kapus), Füzi 1, Győri 2, Bujdosó, Ancsin 3, Juhász 1, Prainer, Tóth Á. 1, Csörgő 1. Edző: Pásztor István
Az eredmény alakulása. 2. perc: 2–3. 6. p.: 7–4. 18. p.: 14–8. 24. p.: 19–11. 28. p.: 19–14. 35. p.: 26–16. 39. p 30–18. 46. p.: 35–21. 50. p.: 38–23. 59. p.: 42–27. 
Kiállítások: 6, ill. 4 perc 
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG
Pásztor István: – Szinte semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit szerettünk volna, a védekezésünk és a visszarendeződésünk katasztrofális volt, támadásban pedig nem lőttünk elég pontosan. Megérdemelten nyert az ellenfél ezzel a különbséggel is.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik