Férfi kézilabda: a Kielce skalpját begyűjtve nyert tornát a Szeged

SZ. Z.SZ. Z.
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 19:20
Tornát nyert Kasselben a Szeged (Fotó: pickhandball.hu)
A Veszprémmel egy időben a másik férfi kézilabda BL-csapatunk, az OTP Bank-Pick Szeged is döntőt játszhatott egy németországi felkészülési tornán. Kasselben a Melsungen legyőzése után még erősebb ellenfél, a lengyel Kielce következett a Tisza-partiaknak, de ezt a kihívást is sikerrel vették.

 

Talant Dujsebajev együttese a nyáron kapusposzton egyértelműen gyengült, a Kielbe visszatérő Andreas Wolff távozását bármelyik csapat megérezné. Nincs olyan szerencséje, mint beállóposzton, ahol Artyom Karaljok egyértelműen képes lehet feledtetni Nicolas Tournat-t.

A szegediek teljesen új projekt legelején járnak, Michael Apelgren vezetőedzőnek ez még csak a második meccse volt. Viszont szombaton már kezdődik is az NB I, ezért hat új játékosának a beépítését egy teljesen új rendszerbe nagyjából három hét alatt kellene „lezongoráznia”. Éppen ezért az, hogy a Kielcét is le tudták győzni 33–26-ra, igazi fegyverténynek minősül. A második félidőben dobott 21 gól szintén figyelemre méltó, és remélhetőleg előremutató teljesítmény.

A csongrádiak magyar olimpikonjai közül Bodó Richárd öt alkalommal talált a hálóba, akárcsak Bánhidi Bence.

A bronzmeccs után a Szeged elnöke, Szűcs Ernő Péter átadta a hetesekkel diadalmaskodó Melsungen edzőjének, Roberto Parrondónak a 10 évvel ezelőtti EHF-kupa-győzelemre készült mezt és üvegplakettet.

FÉRFI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA, KASSEL
DÖNTŐ
OTP BANK-PICK SZEGED–Kielce (lengyel) 33–26 (12–12)
Ld: Kukics 7, Bánhidi, Bodó, Jelinic 5-5, ill. A. Dujshebaev 7
A 3. HELYÉRT
Melsungen (német)–Magdeburg (német) 37–37 (20–19) – hétméteresekkel: 6–5

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik