Kézilabda: Danyi Gábor vezeti a NEKA női szakágát

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 21:03
Danyi Gábor (Fotó: archív)
Danyi Gábor vette át a női szakág vezetését a Nemzeti Kézilabda Akadémián (NEKA).

 

Az intézmény honlapja kiemelte: Hajdu János megüresedett helyét tölti be a másod- és vezetőedzőként ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, hétszeres magyar bajnok és hétszeres kupagyőztes Danyi Gábor. A 60 esztendős szakember a többi között volt a Győr női csapatának vezetőedzője, a női válogatott szövetségi társkapitánya, legutóbb pedig a férfi élvonalból kiesett Fejér-B.Á.L. Veszprém szakmai igazgatója és vezetőedzője.

„Nem könnyű átvenni a szerepét, mert amit felépített, az példaértékű. Itt nemcsak azokra a játékosokra gondolok, akiket ő edzett és a legmagasabb szintre jutottak, mint például Vámos Petra, hanem azokra is, akik eljutottak az NB I-ig, vagy csak megismerhették, milyen érzés NEKA-snak lenni, hogyan kell összehangolni a tanulást és a sportot, és kialakítani egy új életmódot” – méltatta elődjét, Hajdu Jánost Danyi, akinek a vezetési stílusa és módszere saját bevallása szerint a kommunikációra és az őszinteségre épül, „ehhez jön még a szakmai alázat és az állandó megújulás”.

Véleménye szerint az utánpótlásban nem az eredmény a legfontosabb, az igazából csak egy visszajelzés.

„A hangsúly a tehetséggondozáson és a tehetségképzésen van. A cél az, hogy az itt végzett fiatalok minél magasabb szintre jussanak, és bárhová is kerülnek, az első pillanatban kiderüljön róluk, hogy a NEKA-n nevelkedtek. Mert a pályán és azon kívül is példásan viselkednek, hiszen azt képviselik, amit az akadémia adott nekik. Azaz legyünk hűek a NEKA mottójához: teljes embert nevelünk” – fejtette ki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik