Női kézilabda NB I: túlszárnyalná a hetedik helyet a Budaörs

Vágólapra másolva!
2024.08.30. 11:30
Debreczeni-Klivinyi Kinga és Szöllősi-Schatzl Nadine újra egy csapatban (Fotó: Moyra-Budaörs Handball/Facebook)
Bemutatta hét új játékosát pénteken a Moyra-Budaörs női kézilabdacsapata, melynek az NB I jövő héten induló új szezonjában az a célja, hogy megismételje vagy túlszárnyalja a legutóbb elért hetedik helyet.

 

A klub sajtótájékoztatóján Meló Ádám ügyvezető többek között arról beszélt, hogy az együttes történetének eddigi legjobb eredménye a májusban megszerzett 7. hely, és az új keret kialakításánál az volt az egyik cél, hogy az 2024–2025-ös idényben sikerüljön legalább tartani ezt a helyezést. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy nem vár könnyű feladat a csapatra.

„Négy együttes kiemelkedik, a mögöttük lévő tíz pedig hasonló játékerőt képvisel. Ugyanakkor a cél, hogy az 5–8. hely valamelyikét elérjük, és reméljük, sikerül előrébb lépnünk” – jelentette ki Meló Ádám, aki azt is elmondta, hogy az új játékosok közül többel már közel egy éve felvették a kapcsolatot, és nagy megtiszteltetés a klub számára, hogy az olimpiai hatodik magyar válogatott balszélsője, Szöllősi-Schatzl Nadine a Budaörsöt választotta.

A Győrből Bajnokok Ligája-győzelemmel távozott klasszis szélső mellett a juniorválogatottal vb-második, szintén Győrből – egy évre kölcsönbe – érkező Farkas Júlia, valamint Marincsák Nikolett, Bardi Fruzsina, Sztankovics Kyra, Lengyel Eszter és Horváth Petra igazolt a csapathoz, melynek vezetőedzője, a gárdánál ötödik szezonját kezdő Buday Dániel abban bízik, hogy ismét sikerül egyet előrelépni.

„Az elmúlt öt-hat év legerősebb bajnoksága következik és mi is ennek megfelelően igazoltunk – mondta a tréner, aki a nyáron nem tudott a teljes kerettel együtt dolgozni az utánpótlás- és felnőttválogatott feladatai miatt. Szöllősi-Schatzl például alig egy hete csatlakozott társaihoz. – Csapatként kell üzemelnünk és minden kirakósnak a helyére kell kerülnie. Ez a folyamat elkezdődött, de még kell hozzá idő. Bízom benne, hogy majd azokra a meccsekre, amelyek már létfontosságúak lesznek, össze tudunk állni.”

Szöllősi-Schatzl érkezésében válogatott csapattársának, a már egy éve Budaörsön szereplő Debreczeni-Klivinyi Kingának is volt szerepe, mivel az ő véleményét is kikérte a kiváló szélső, mielőtt döntött volna jövőjéről.

„Nagyon örültem, amikor szóba került ez a lehetőség, és mondtam neki, hogy tárt karokkal várom. Arról is beszéltem neki, hogy itt nagyon jó a közösség, kiváló a hangulat, Dani pedig nagyon jó edző. Örülök, hogy itt van, és biztos vagyok benne, hogy a csapat profitál abból, hogy ő ott lesz a bal szélen” – fogalmazott Debreczeni-Klivinyi Kinga.

Szöllősi-Schatzl Nadine, aki két évre szóló szerződést kötött, azt mondta, első benyomásai nagyon jók Budaörsön.

„Sok szeretettel fogadtak, nyitott és segítőkész volt mindenki. Most még ismerkedem az itteni rendszerrel, de azt már tapasztaltam, hogy családias a hangulat. Igyekszem minél hamarabb beilleszkedni” – jelentette ki a 30 éves kézilabdázó.

A budaörsi együttes – melynek újabb három évig a Moyra lesz a névadó szponzora – jövő héten a Ferencváros ellen kezdi a bajnokságot, majd a 2. fordulóban a Fehérvárral csap össze. A ferencvárosiak elleni kezdés Schatzl szerint nem biztos, hogy rossz a csapatnak, mert így már a nyitó körben lesz lehetőségük felvenni a szükséges tempót, amit tovább lehet vinni a folytatásra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik