Női kézilabda: a Nantes csődje miatt az Európa-liga csoportkörében kezd a Mosonmagyaróvár

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.08.14. 14:21
null
Fotó: mkcse.hu
A Motherson Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata az Európa-liga csoportkörében kezd – olvasható a klub közleményében.

„Az már augusztus elején biztossá vált, hogy a Neptunes de Nantes többségi részvényese, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt csődöt jelentett. Ez nemcsak a francia bajnokságot, hanem az Európa-liga menetrendjét is teljesen átírta – kezdi a klub a közleményben.Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az imént tájékoztatta klubunkat, hogy a francia csapat helyett a Motherson Mosonmagyaróvár lesz a kiemelt, azaz nem a 3. selejtezőkörben, hanem egyből a januári csoportkörben kezdjük meg a szereplést az Európa-ligában.”

Nagy öröm számunkra, hogy a csoportkörbe kerültünk – idézte az oldal Szász-Fejér István klubigazgatót. – Sorozatban negyedszer vagyunk ott a második számú kupasorozat legjobb 16 csapata között, ezzel is tovább épül a klub.”

 A Mosonmagyaróvár eredetileg a dán Fredrikstad BK és a svájci GC Amicitia Zürich párharcának győztesével csapott volna össze a főtábláért, az ottani továbbjutó így automatikusan a csoportkörbe jut.

A sorozatban még két magyar csapat érdekelt: a Vác az első selejtezőkörben a holland Cabooter Fortes Venlóval találkozik, míg a második fordulóban bekapcsolódó Debrecen a szlovák bajnok Dunaszerdahellyel vagy a román SCM Ramnicu Valceával csap össze. 

A Nantes – Pásztor Noémi és a junior Európa-bajnok Kajdon Blanka együttese – július 31-én közölte, hogy többségi részvényese, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt felszámolás alá került, így a csapat is csődöt jelentett. Pásztor sajtóhírek szerint a román bajnoki címvédő CSM Bucuresti csapatához igazol.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik