Sok a beteg, nem vesz részt a boszniai felkészülési tornán a Veszprém

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 10:46
Lemondta boszniai felkészülési tornáját a Veszprém (Fotó: Telekom Veszprém Handball Team)
Mint arról beszámoltunk, a Veszprém HC hétvégén a német sztárcsapat, a THW Kiel elleni 38–34-es győzelemmel nyerte meg a hallei So-Tech-kupát, de a fináléról többen is lemaradtak, miután több stábtagot és játékost is kórházba kellett szállítani. A klub most közölte, hogy a hazaút is viszontagságos volt, ezért is döntöttek úgy, hogy lemondják a doboji felkészülési tornát.

Megírtuk, hogy a Veszprém Füchse Berlin elleni mérkőzése alatt és után a bakonyiak kapusa és egyik stábtagja is hányással, hasmenéses problémával küzdött, őket a lefújás után mentővel szállították a bielefeldi kórházba ételmérgezésre vagy vírusos fertőzésre utaló tünetekkel. A két érintettet néhány vizsgálat és vérvétel után visszaengedték a szállodába, de másnap reggelre már nyolcan lettek rosszul (három stábtag, öt játékos), s az esetek száma azóta tovább gyarapodott.

A Veszprém megfogyatkozva is legyőzte a Kielt, ám a klub beszámolója szerint a csapat hazaútja sem volt zökkenőmentes, s egy nap késéssel érkeztek haza a hannoveri repülőtérről.

Mivel a megbetegedések oka még mindig nem tisztázott, az érintettekre további vizsgálatok várnak. Ezért a klub vezetősége úgy döntött, hogy nem kockáztatja a játékosok egészségi állapotát és lemondja a doboji felkészülési tornán való részvételt.

„Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudunk részt venni a kupán és elnézést kérünk a szervezőktől, de a csapat egészsége a legfontosabb, nem utolsósorban pedig egy esetleges vírusfertőzés következtében a többi alakulat épségét is szem előtt kell tartanunk” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba, a Veszprém vezérigazgatója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik