Svéd világsztárt igazolt a Pick Szeged

Vágólapra másolva!
2024.08.31. 14:22
Jim Gottfridsson jövőre már a Szegedet erősíti (Fotó: pickhandball.hu)
A férfi kézilabda NB I-ben is szereplő Pick Szeged a hivatalos honlapján bejelentette, 2025. július 1-től hároméves szerződést kötött a svéd válogatott Jim Gottfridssonnal.

Jim Gottfridsson Szegedre érkezése már egy ideje téma volt a kézilabdás sajtóban, a Tisza-parti klub azonban most tette hivatalossá a megszerzését.

„Jövő nyáron találkozunk” – üzente a szegedi Fogadalmi templom, azaz a dóm tornyából Gottfridsson. A svéd irányító 2025. július 1-től erősíti a csapatot, szerződése három évre szól. „Klubunk szeretne újabb sikereket elérni a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Jövő nyáron Gottfridsson személyében olyan játékos veszi fel a szegedi mezt, akivel sikerülhet ezeket a célokat megvalósítani” – mondta Szűcs Ernő Péter elnök, aki szerint skandináv korszak köszöntött be az együttesnél.

Michael Apelgren, a szegediek svéd vezetőedzője úgy véli, azokban a pillanatokban, amikor eldől egy ­meccs, Gottfridsson képességei és készségei azok, amelyek a csapatot a győzelem irányába mozdítják. Az új igazolás már ismeri a tréner terveit, szeretné majd a szegedieket is eljuttatni a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe.

Gottfridsson 1992. szeptember 2-án született Svédországban, Ystadban. A 190 centiméter magas játékos szülővárosában ismerkedett meg a kézilabdával. 2013-ban igazolt Németországba, a Flensburg-Handewittbe. Összesen 212 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, ezeken 581 gólt szerzett. Kétszeres német bajnok, egyszeres Német Kupa-győztes, 2014-ben Bajnokok Ligáját, 2024-ben Európa Ligát nyert csapatával. A 2020–2021-es idényben a Bundesliga legjobb játékosának választották. 

A svéd nemzeti együttesben 153-szor szerepelt, 488 gólt dobott. Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, emellett ezüst- és bronzérme is van az Eb-ről. Az irányító két Európa-bajnokságon is MVP lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik