Golovin Vlagyimir keretet hirdetett a románok elleni mérkőzésre

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 10:41
Faluvégi Dorottya újra ott van a keretben (Fotó: Török Attila)
Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a szeptember végi válogatott hétre és a Románia elleni szeptember 28-i tatabányai felkészülési mérkőzésre .

A kapitány 18 játékost hívott meg a keretbe, a csapat szeptember 23-ától készül együtt – derül ki a szövetség keddi közleményéből.

Az olimpiára utazó 17-es keretből egyedül Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs) maradt ki, a párizsi csapathoz képest új játékos Faluvégi Dorottya és Juhász Gréta.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány néhány napja az MTI-nek arról beszélt, hogy a válogatott összetartás során lesz egy második, zárt kapus mérkőzés is a románok ellen.

Az év végi, osztrák-svájci-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatott második őszi összetartása október végén lesz, akkor a tervek szerint a friss ötkarikás ezüstérmes, világbajnok francia együttessel játszanak két felkészülési találkozót a magyarok Toulonban, illetve Párizsban.

A mieink az Eb debreceni A-csoportjában sorrendben a törökökkel (november 28.), a svédekkel (november 30.), majd az északmacedónokkal (december 2.) játszanak. Továbbjutás esetén a szintén debreceni B-csoport (Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország) és a Bázelban sorra kerülő C-csoport (Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália) két-két továbbjutójával mérkőzhetnek meg a debreceni középdöntőben (december 5., 6., 8., 10.).

A döntő hétvégére, azaz az elődöntőkre és a helyosztókra (döntő, bronzmérkőzés, az 5. helyért) december 13-án és 15-én kerül sor Bécsben.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Metz Handball, francia)
Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (HB Ludwigsburg, német)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Irányítók: VÁMOS Petra (Metz Handball), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), BORDÁS Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁSZTOR Noémi (CSM Bucuresti, román)
Balátlövők: KUCZORA Csenge (Thüringer HC, német), KÁCSOR Gréta (Gloria Bistrita, román), JUHÁSZ Gréta (Vác)
Balszélsők: SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Moyra-Budaörs), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ A-CSOPORT PROGRAMJA
NOVEMBER 28., CSÜTÖRTÖK
18.00: Magyarország–Törökország 
20.30: Svédország–Észak-Macedónia 
NOVEMBER 30., SZOMBAT
18.00: Svédország–Magyarország 
20.30: Észak-Macedónia–Törökország 
DECEMBER 2., HÉTFŐ
18.00: Észak-Macedónia–Magyarország 
20.30: Törökország–Svédország 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik