Itt nem volt kérdés – nagyon simán nyert a Győri ETO a Mosonmagyaróvár ellen

Vágólapra másolva!
2024.09.03. 19:32
Albek Anna (fehérben) küzdött, de a nagy különbségű vereséget nem tudta megakadályozni (fotó: Nagy Gábor)
A női kézilabda NB I 1. fordulójában az előző bajnokság ezüstérmese, a Győri ETO a bronzérmes Mosonmagyaróvárt fogadta, és nagyon biztos, tizenegy gólos győzelmet aratott.

 


NŐI KÉZILABDA NB I, 1. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁR 32–21 (19–8)
Győr, 2791 néző. Vezette: Andorka, Hucker
GYŐR: S. TOFT – Hovden 2, Rju Un Hi, Nze Minko 3, BRATTSET DALE 5, Dulfer 4, Van Wetering 3. Csere: SAKO (Kapus), DE PAULA 4, BLOHM 4, Housheer 5 (3), Breistöl, Fodor Cs 2. Edző: Per Johansson
MOSONMAGYARÓVÁR: Martins – FALUSI-UDVARDI 4, Albek 2, Tóth G. 2, Wolfs 2, Ivancok-Soltic 2, Stranigg 1 (1). Csere: Halter (kapus), Faragó L. 2, Lancz 2, Tóth E. 3, Varga E., Schatzl Natalie, Molnár D., Kukely 1. Edző: Gyurka János
Az eredmény alakulása. 7. perc: 5–2. 13. p.: 8–4. 17. p.: 12–4. 27. p.: 17–7. 37. p.: 22–9. 43. p.: 24–12. 47. p.: 27–16. 53. p.: 31–19
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG
Per Johansson: – Figyelemmel kísértem az MKC játékát, felkészülését, tisztában voltunk az ellenfél kulcsjátékosainak erényeivel, így számunkra az eredményes védekezés volt az elsődleges, ennek megvalósításával elégedett vagyok. A védekezés volt az alapja a mai eredményes játékunknak, és miután kevés időnk volt együtt gyakorolni, ez még értékesebbé teszi a győzelmet.
Gyurka János: – Az Audi ETO megtisztelt bennünket azzal, hogy hatvan percig teljes koncentrációval játszott, játékosai technikailag mind védekezésben, mind támadásban fölénk nőttek. Büszke vagyok arra, hogy az első félidőben gyengélkedő, huszonkét éves átlagéletkorú csapatunk a szünet után összeszedte magát, és egy sokkal elfogadhatóbb második harminc percet tudott játszani.

ÖSSZEFOGLALÓ

A GYANÚTLANUL FELSZÁLLÓK CSODÁLKOZTAK, hogy kedd délután moccanni sem lehetett a győri 8-as buszon – nemhiába, régen volt már tétmeccs az Audi Arénában. Hiányzott is a kézilabda a helyieknek, csaknem háromezren látták az ETO fölényes győzelmét vármegyei riválisa, a Mosonmagyaróvár ellen. Pedig a Lajta-partiak tavaly ilyenkor alaposan meglepték a Győrt, ám egyfelől azóta visszavágtak a zöld-fehérek, másrészt a nyáron hat játékossal tovább erősödött Per Johansson együttese.

„A tábor mögötted” – állt a hazai szurkolók molinóján, és ezt nemcsak írták, hanem bizonyították is. Már a mérkőzés előtt bőszen ütötték a dobokat, amikor a vezetőség köszöntötte a két csapat párizsi olimpikonjait, a BL-címvédő első félidei játéka pedig méltó volt az ünnepélyes felvezetéshez.

Gyorsan és pontosan kézilabdázott a Győr, amely Kari Brattset vezérletével folyamatosan növelte előnyét, a világklasszis norvég beállót nem tudták féken tartani a vendégek. A holland érkezők is villogtak: Kelly Dulfer körül nehezen érvényesültek az óváriak, Dione Housheer betörésekkel gondoskodott róla, hogy ne váljon egysíkúvá a győriek támadójátéka, Bo van Wetering pedig a mérkőzés egyik legszebb gólját szerezte Sandra Toft indítása után.

„Semmi különös, csak Sandra Toft a győri kapuban” – mondta a helyszíni műsorközlő a nagyszerű formában védő dán kapus sokadik bravúrja után, a hálás közönség pedig minden védést alaposan megünnepelt. A legfájdalmasabb kétségkívül a kivédett hétméteres volt, Varga Emília ugyanis fejbe dobta Toftot, és bár aligha ez volt a célja, természetesen piros lapot kapott érte.

Már a szünet előtt „rászámolt” a Mosonmagyaróvárra a győri tábor, vagyis eldőltek a lényegi kérdések, Gyurka János csapata nem bírta az ETO tempóját. Az elszántságra nem lehetett panasza a szakembernek, a második félidőben is küzdöttek, hajtottak játékosai, több szép megoldást is mutattak támadásban. A bravúrra viszont ezúttal nem volt esélyük, a Győr 32–21-es győzelemmel rajtolt, és a látottak alapján bizakodva vághat neki az új idénynek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik