Női kézilabda NB I: sima sikerrel indított a Ferencváros

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 20:45
Orlane Kanor már az első bajnokin megmutatta, komoly erősítés lesz az FTC-nek (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros 38–18-ra legyőzte a Budaörsöt a női kézilabda NB I első fordulójában.

A trónkövetelő Győr után a címvédő Ferencváros is bemutatkozott a női kézilabda NB I 2024–2025-ös idényében. A dán Allan Heine a jól bevált kezdőcsapatával kezdett a Budaörs ellen, az új érkezők fokozatosan kaptak lehetőséget. A vendégek 18 perc után már túl voltak két időkérésen, és Buday Dániel második eligazítása hatott, sikerült lassítani a hazai rohanást, fájó veszteség volt viszont budaörsi részről, hogy a szünet előtt nem sokkal az ukrán beálló, a jobb térdét fájlaló Lilija Gorilszka kivált a játékból.

A szoros első félidőt követően óriási lett a különbség: a felállását sokat forgató, koncentrált és lendületes FTC egy 14–1-es sorozattal demoralizálta vendégét, így a záró tíz percre 32–15-ös vezetéssel fordult rá. Egymást érték a jó egyéni teljesítmények a zöld-fehéreknél, a gólerős orosz Valerija Maszlova mellett a francia válogatott kapus, Laura Glauser közel 70 százalékos hatékonysággal védett a második harminc percben.

A Fradi önbizalom-növelő győzelemmel hangolt a dán Nyköbing elleni szombati, érdi Bajnokok Ligája-nyitányra, azonban aggodalomra adhat okot Heinének, hogy a szerb beállót, Dragana Cvijicset az 53. percben bokasérülés miatt le kellett támogatni a pályáról. 

NŐI KÉZILABDA NB I
1. FORDULÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–MOYRA-BUDAÖRS 38–18 (18–14)
Elek Gyula Aréna, 1100 néző. V: Paska, Vastag. 
FTC: JANURIK – Malestein 2, LEKICS 5 (3), Tomori, Edwige 1, BÖLK 6, MÁRTON G. 6.  Csere: GLAUSER (kapus), Klujber 1, Cvijics 4, Hársfalvi, Dmitrijeva, MASZLOVA 7, Simon P. 2 (1), O. Kanor 3, Balázs B. 1.  Edző: Allan Heine
BUDAÖRS: VÁRTOK R. – Sztankovics K. 1, SCHNEIDER 5 (4), Gorilszka 1, Debreczeni-Klivinyi 1, Hudák, Szöllősi-Schatzl 2.  Csere: Mistina K. (kapus), Uhrin 1, Marincsák 2, Farkas Júlia 1, Szép, Bardi 2, Horváth P. 2, Lengyel E. Edző: Buday Dániel
Az eredmény alakulása.  7. perc: 6–2. 13. p.: 10–4. 22. p.: 12–9. 39. p.: 25–15. 51. p.: 32–16.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4
MESTERMÉRLEG  
Allan Heine: – Jól kezdtünk, majd remek döntés volt az ellenféltől a hét a hat elleni felállásra váltani, mert ettől lelassultunk. A második félidőben stabil védekezésre és hatékony kapusteljesítményre építve sorra lőttük a gólokat.
Buday Dániel: – Bár megilletődötten kezdtünk, az első félidőben nyújtott teljesítményünkkel elégedett vagyok. A második játékrész egyértelműen gyenge volt a részünkről, de ez várható is volt. Van még időnk fejlődni, és kell is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik