Szita Zoltán és Fazekas Gergő szuperkupa-győztes Lengyelországban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.07. 22:22
Szita Zoltán (Fotó: Getty Images)
Szita Zoltán és Fazekas Gergő csapata, a bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plock 27–23-ra legyőzte az Industria Kielcét a lengyel férfi kézilabda szuperkupa-mérkőzésen, szombaton Lódzban.

A lengyel liga honlapja szerint a balátlövő Szita Zoltán hat, az irányító Fazekas Gergő öt góllal járult hozzá a sikerhez, ezzel ők lettek a Bajnokok Ligája-szereplő Plock legeredményesebb játékosai. Csapatuk csupán kétszer volt hátrányban az egész meccsen.

A Plock éppen a rangadó előtt jelentette be, hogy 2028-ig meghosszabbította vezetőedzője, Xavi Sabaté szerződését. A spanyol tréner korábban a Veszprémet és a magyar válogatottat is irányította.

Palasics Kristóf és a három gólt szerző Hanusz Egon együttese, a Benfica otthon 27–24-re kikapott az FC Portótól a portugál férfibajnokság rangadóján.

A német másodosztályban Szuharev Lev két gólt lőtt, de csapata, a TuSEM Essen 30–21-re kikapott a Bergischer HC otthonában.

Ogonovszky Eszter egy góllal járult hozzá a spanyol Super Amara Bera Bera 32–22-es győzelméhez a portugál Madeira SAD ellen az ibériai szuperkupa elődöntőjében.

Debre Viktor vezetőedző csapata, a szlovák bajnok Dunaszerdahely otthon 31–30-ra nyert a Lázne Kynzvart ellen a MOL Extraligában, Szabó Edina vezetőedző együttese, a Saint-Amand HB pedig 32–25-re győzött a Lomme Lille otthonában a Francia Kupa csoportkörében.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik