A vége nehéz lett, de a Fradi megnyerte a negyedik meccsét is a Bajnokok Ligájában

Vágólapra másolva!
2024.10.05. 17:26
Ismét nyert a Ferencváros (Fotó: Koncz Márton)
Az FTC-Rail Cargo Hungaria szombat délután hazai pályán 32–28-ra legyőzte a román Gloria Bistritát, amivel megőrizte százszázalékos mérlegét a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
A-CSOPORT
FTC-Rail Cargo Hungaria–Gloria Bistrita-Nasaud (román) 32–28 (18–10)
Érd, 2100 néző. V: Prastalo, Balvan (bosnyákok)
FTC: GLAUSER – MALESTEIN 5 (1), Klujber, LEKICS 7, Edwige, O. Kanor 2, Márton G. 4. Csere: Tomori, CVIJICS 4, DMITRIJEVA 6, Bölk 2, Bordás, Hársfalvi, Maszlova 2. Edző: Allan Heine
BISTRITA: Kapitanovic – Seraficeanu 4, MBENGUE 7, T. DE ARAUJO 6, Bazaliu, So Delgado, NOCUN 5. Csere: DE ARRUDA (kapus), Niombla 3, Kirdiaseva, Kácsor 1, N. Vukcsevics, Laslo 1, Fudzsita, Dinca, Nosek 1. Edző: Florentin Pera
Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–4. 14. p.: 7–5. 21. p.: 11–6. 27. p.: 15–8. 34. p.: 20–15. 40. p.: 23–19. 48. p.: 26–23. 51. p.: 27–24. 55. p.: 29–27. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Allan Heine: – Büszke vagyok az első félidőben nyújtott játékunkra. Jó színvonalú meccs volt, amit kellően erős ellenféllel szemben vívtunk. A második félidőben sok helyzetet kihagytunk, de közben sok új formációt próbálhattunk ki. Köszönöm mindkét csapat szurkolóinak, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek.
Florentin Pera: – A második félidőben nagyon jól kézilabdáztunk, de addigra az FTC már kihasználta, hogy a szünet előtt elveszítettük az önbizalmunkat. Az utolsó tíz percben mégis visszajöttünk, de ekkor az ellenfélnek a tapasztalt és rutinos játékosai előre léptek, és kegyetlenül kihasználták a hibáinkat.

EGY MAGYAR–ROMÁN MECCS mindig különleges, így szombaton is az volt. Nagyon régen érkezett ennyi vendégszurkoló az Érd Arénába, ahol a hazai drukkerek is megtöltötték a rendelkezésükre álló széksorokat. Ez nem véletlen, hiszen Allan Heine együttese három győzelemmel indította a 2024–2025-ös idényt.

A 2009-ben alapított ellenfél első alkalommal vehet részt a BL-ben, teszi ezt egy igencsak sokszínű csapattal. Többek között horvát, brazil, lengyel, francia, japán, orosz és montenegrói légiósa is van, nem megfeledkezve a magyar válogatott Kácsor Grétáról. A balátlövő nemrég lapunknak elárulta, hogy már most érzi a környezetváltozással járó pozitív hatásokat, és a bemelegítés alatt is jókedvűen készült az összecsapásra.

A meccs esélyese egyértelműen a Fradi volt, amelynek a kapusai közül ezúttal Janurik Kinga maradt ki. A gólvonal előtt Laura Glauser kezdett, de az első percek még nem róla szóltak, hanem a másik franciáról, Orlane Kanorról. Rögtön az első támadásban gólpasszt adott Angela Malesteinnek, majd több alkalommal is ő vállalkozott lövésre, helyenként rossz pozícióból (5–4).

A magyar csapat a 20. percre négygólos előnyt épített ki. Hiába erőssége a nagy iramú támadásvezetés a riválisnak is, a zöld-fehérek ezt magasabb színvonalon képesek játszani. Florentin Pera első időkérése után Kácsor is megérkezett a pályára, és első kísérletéből rögtön betalált, de ez csak apró szépségtapasz volt a vendégeknek. Az egyre jobban védő Glauser és a csereként pályára lépő Darja Dmitrijeva vezérletével a szünetben már 18–10-es eredményt mutatott az eredményjelző.

 

A hazai szurkolók hálásak voltak csapatuk jó teljesítményéért, ők is becsülettel végig szurkolták a teljes meccset. A szünet utáni percekben a mieink sokat játszottak emberhátrányban, így a Gloria 22–18-ra visszazárkózott. Többször is üres kapura kísérletezhettek, ezek közül egy elakadt a kispadról visszasprintelő Glauserben.

Dragana Cvijics három védő szorításában szedett össze egy felpattanó labdát, és dobta be rendkívül technikás mozdulattal a kapuba. Ezen a bravúros gólon kívül a Fradi támadásai nem voltak hatékonyak, az eladott labdákból pedig Dagmara Nocun büntetett. Az utolsó tíz percre fordulva még maradt izgalom a találkozóban, a románok nagyon jól tartották magukat (26–23). Ekkortájt Renata De Arruda 53 százalékon állt, öt perccel a vége előtt már csak kettő volt a különbség.

A mindent eldöntő gólt Malestein szerezte, a Fradi 32–28-ra győzött, amivel immár négyből négy a BL-mérlege az ősszel. A zöld-fehérek legközelebb a francia Metz otthonában lépnek pályára, ami az évad első igazi rangadója lesz számukra.

„Őszintén szólva, nem tudom, mi történt velünk a második félidőben, miután az elsőben minden tökéletesen működött. Szerencsénkre a szurkolóink belehajszoltak minket a győzelembe. Nagyon fontos volt nekünk ez a meccs, mert szerettük volna folytatni a jó szériánkat. Folyamatosan fejlődünk, az idény elején sok változás volt az előző évadhoz képest, a tapasztalat kifizetődő volt” Béatrice Edwige, az FTC beállója

„Nagyon kemény, egyben érdekes mérkőzés volt, mert a jó kezdés után húsz percre teljesen leblokkoltunk, az ellenfél pedig nyolcgólos előnybe került. Nagyon nehéz ekkora hátrányból visszajönni, a második félidőben próbáltuk védekezésről védekezésre, támadásról támadásra előrehaladva megnehezíteni az FTC dolgát. Igazi nagy csapattal játszottunk ma, gondoljunk bele, olyan játékosok ültek a kispadon, mint Maszlova, Cvijics és Klujber”Gnonsiane Niombla, a Gloria Bistrita irányítója

VÉLEMÉNYEK

 

    
AZ A CSOPORT ÁLLÁSAMGyDVL-KGkP
1. FTC44123–95+288
2. Ljubljana3394–78+166
3. Metz32185–82+35
4. CSM Bucuresti32187–86+14
5. Gloria Bistrita413114–121–72
6. Storhamar31278–88–101
7. Podravka Vegeta3375–86–110
8. Nyköbing3374–94–200

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik