Női kézilabda: nincs megoldás, csődöt jelentett a Vipers – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.20. 23:22
Nem sikerült megoldást találni a problémákra, csődöt jelentett a patinás norvég klub (Fotó: Getty Images)
A norvég női kézilabda-bajnokságban szereplő Vipers Kristiansand vasárnap éjjel a hivatalos felületein közölte: a sok erőfeszítés ellenére a meghosszabbított határidőig nem sikerült megoldást találni a pénzügyi problémákra, ezért a klub további működése lehetetlenné vált.

Mint arról korábban már többször is hírt adtunk, a Vipersnek 25 millió norvég koronára, azaz körülbelül 850 millió forintra lett volna szüksége, különben hétfőn csődöt kell jelentenie a klubnak. Eredetileg péntek 15 óra volt a határidő, ekkor ült össze az elnökség, ám végül az a döntés született, hogy két nappal kitolják az időpontot.

A megoldást azonban, úgy tűnik, nem sikerült megtalálni – ezt a klub jelentette be vasárnap éjszaka a hivatalos felületein keresztül. Az egyelőre szűk szavú közleményt most tartalmi változtatás nélkül közöljük:

„Fájó szívvel tudatjuk, hogy az igazgatótanács arra a következtetésre jutott, hogy nincs meg az alapja a további működésnek. A megoldások keresésére tett intenzív erőfeszítések ellenére sajnos nem sikerült fenntartható pénzügyi jövőt biztosítani a klub számára. Mélységesen sajnáljuk, hogy most itt állunk, és megértjük, ez a döntés sokakat érint – klubtagokat, munkatársakat, önkénteseket, játékosokat, támogatókat, és nem utolsósorban azokat a szurkolókat, akik jóban-rosszban mellettünk álltak. Ezúton is szeretnénk megköszönni a felbecsülhetetlen támogatásotokat és elkötelezettségeket, melyet felénk tanúsítottatok!” – olvasható a Vipers hivatalos közösségi oldalán.

A csődhelyzet azt is jelenti, hogy a csapat azonnali hatállyal visszalép a Bajnokok Ligájától és a bajnokságtól, 19 játékosa pedig szabadon igazolhatóvá válik.

A nagy múltú norvég klub 2021 és 2023 között sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a döntőkben egyszer a Győrt, egyszer a Ferencvárost győzte le.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik