Elfogadta a Veszprém ajánlatát az olimpiai és világbajnok dán kapus – sajtóhír

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.10.09. 10:59
Sajtóhírek szerint Emil Nielsen elfogadta a Veszprém ajánlatát (Fotó: Getty Images)
A spanyol Catalunya Radio értesülései szerint a világ- és olimpiai bajnok dán kapus, a Barcát erősítő Emil Nielsen elfogadta a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Veszprém HC ajánlatát és 2026 nyarán csatlakozik a bakonyiakhoz.

A Catalunya Radio Tot Costa nevű műsorának Instagram-oldala számolt be róla, hogy a 27 éves Emil Nielsen 2026 nyarán, szerződése lejártával távozik a gránátvörös-kékektől, annak ellenére, hogy a Barca úgy véli, hatalmas erőfeszítéseket tett a dán kapus megtartása érdekében.

A világ- és olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes Nielsen ugyanakkor jelenlegi klubja ajánlatát nem, a Veszprémét viszont elfogadta, így 2026 nyarán csatlakozik a bakonyiakhoz.

Emil Nielsen Veszprémbe igazolása egyébként 2023 decemberében egyszer már felmerült, igaz, akkor a Füchse Berlin sportigazgatója, Stefan Kretzschmar számolt be arról, hogy a bakonyiak világcsúcsot jelentő kétmillió eurót ajánlottak a Barcának Nielsenért, ám ezt később a Veszprém kategorikusan cáfolta.

Nielsen távozása egyébként nagy érvágás lenne a Barcának, ugyanis a katalánok másik klasszis kapusa, Gonzalo Pérez de Vargas a 2024–2025-ös kiírás végén a német THW Kielhez szerződik.

Emil Nielsen a dán Aarhusnál lett felnőtt kézilabdázó 2015-ben, majd 2017-ben a Skjernhez szerződött, ahonnan 2019-ben állt légiósnak és lett a francia Nantes játékosa, onnan 2022-ben igazolt a Barcához. A kapus Dániában bajnokságot, Franciaországban kupát nyert egy-egy alkalommal, míg a Barcával kétszeres spanyol bajnok és kétszeres kupagyőztes, valamint 2024-ben a Bajnokok Ligáját is megnyerte a csapattal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik