Európai kézilabdaligák: hat Hanusz-gól a portugál élvonalban

Vágólapra másolva!
2024.10.12. 21:42
Hanusz Egon (Fotó: Imago Images)
Hanusz Egon hat góllal vette ki részét a Benfica 38–30-as győzelméből az Águas Santas otthonában a portugál férfi kézilabda-bajnokság szombati játéknapján.

A liga honlapja szerint a lisszaboni csapat harmadik a tabellán.

A spanyol bajnokságban Tóth Rajmond hat gólt lőtt, ezzel holtversenyben a mezőny második legeredményesebb játékosa volt a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelona otthonában, ahol csapata, a Frigoríficos del Morrazo 45–38-ra kikapott. Pergel Andrej egyszer volt eredményes a CB Ciudad de Logrono együttesében, amely otthon 42–38-ra kikapott a Fraikin BM Granollerstől.

Nagy Benedek nyolc védéssel, Leimeter Csaba három góllal segítette 29–21-es győzelemhez a házigazda Balingen-Weilstettent az Eulen Ludwigshafen ellen a német másodosztályban.

Faluvégi Rudolf két góllal tért vissza sérülését követően, de a Wacker Thun 36–29-re kikapott a címvédő Kadetten Schaffhausen otthonában a svájci élvonalban. A hazaiaknál Bartók Donát egyszer talált be.

Bognár Alex kétszer volt eredményes a szlovén listavezető RK Celje PL csapatában, amely 36–32-re nyert Ivancna Goricában.

Fekete Dániel három góllal, Miklós Gergő nyolc védéssel vette ki részét a Riihimäen Cocks 31–24-es sikeréből a Sjundea IF otthonában a finn élvonalban.

Ogonovszky Eszter egy gólt lőtt a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera csapatában, amely otthon 32–32-es döntetlent játszott a portugál Benficával a női kézilabda Európa-liga-selejtező első fordulójának visszavágóján. Mivel az első meccset 30–28-ra a Bera Bera nyerte, továbbjutott és a második körben Planéta Szimonetta együttesével, a lengyel MKS FunFloor Lublinnal találkozik.

A Lublin hazai pályán 38–27-re nyert a Ruch Chorzów ellen bajnoki meccsen, Planéta háromszor talált be.

A német női élvonalban Kuczora Csenge egyszer talált be a Thüringer HC csapatában, amely 27–24-re nyert a Sport-Union Neckarsulm ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik