Férfi kézilabda: a Barca testén át vezethet a Veszprém útja a döntőbe

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 07:56
Nedim Remilire és veszprémi társaira kőkemény feladat vár kedd délután (Fotó: Veszprém Handball)
Kedd délután a spanyol sztárcsapattal, a Barcával találkozik a Veszprém az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-klubvilágbajnokságon.

A lényeg csak most kezdődik el az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-klubvilágbajnokságon, amelyen eddig nem történt meglepetés, az esélyesek harcban állnak a trófeáért.

Az ötszörös aranyérmes spanyol sztáralakulat Barca, a legutóbbi három kiírást megnyerő német Magdeburg és a Veszprém is biztosan nyerte meg háromcsapatos csoportját szerényebb képességű riválisai előtt. A magyar bajnok és kupagyőztes a négy között kedd délután a Barcával találkozik.

A 2012 és 2015 között a Veszprémet gardírozó Carlos Ortega által irányított rivális eddig hibátlan az idényben, a Bajnokok Ligájában a norvég Kolstad, a Szeged és a lengyel Kielce ellen is begyűjtötte a pontokat. A két együttes legutóbb a BL 2023–2024-es kiírásában találkozott egymással: idegenben először győztek a bakonyiak (41–36), míg hazai környezetben egygólos vereséget szenvedtek (30–31).

Egyik csapat játékoskerete sem változott meg jelentősen az elmúlt nyáron, ugyanakkor az egyelőre világosan látszik, hogy a veszprémieknél a korábbi barcelonai sikertrénernek, a nyáron kinevezett Xavier Pascualnak (aki a katalánokat irányítva ötször nyerte meg az akkor még Super Globe néven futó klub-vb-t) idő kell, hogy teljesen a maga képére formálja új együttesét és minden taktikai elképzelése rögzüljön a játékosokban. A csapatépítés útján viszont az egyiptomi torna is egy fontos állomás.

„Jól kezdtünk az elején, de két-három játékosom nem nyújtotta azt, amit elvártunk – értékelte önkritikusan a klubhonlapon az egyiptomi Zamalek elleni második csoportmeccset Pascual.A torna lebonyolítása kissé szokatlan, hiszen a gólkülönbség itt jobban számít. Két sérült játékosunk van, dolgozunk rajta, hogy visszatérjenek és a segítségünkre legyenek. Kicsit változtatnunk kell a mentalitásunkon, sok munka vár még ránk a jövőben, de bízom a játékosaimban.”

A döntőt és a bronzmérkőzést csütörtökön rendezik meg Egyiptom „új adminisztratív fővárosában”.

KÉZILABDA
FÉRFI KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
Az 5–9. helyért
10.00: Al-Halidzs (szaúdi)–Taubaté (brazil) (Tv: Sport2)
13.00: California Eagles (amerikai)–Zamalek (egyiptomi) (Tv: Sport2)
ELŐDÖNTŐ
16.00: Barca (spanyol)–Veszprém HC (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
19.00: Magdeburg (német)–Al-Ahli (egyiptomi)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik