Kézilabda: 13 magyar gól a román női bajnokságban – körkép

Vágólapra másolva!
2024.10.09. 21:19
Korsós Dorina
Tizenhárom magyar gól született a román női kézilabda-bajnokság szerdai játéknapján.

Ismét találkozott egymással két „magyaros” csapat: a liga honlapja szerint Pásztor Noémi négy góllal segítette a címvédő és százszázalékos teljesítménnyel listavezető CSM Bucuresti-t, amely 35–21-re nyert az SCM Gloria Buzau otthonában. A hazaiaknál Pál Tamara két, Papp Nikoletta egy alkalommal talált be.

Korsós Dorina öt találattal zárt a Rapid Bucuresti együttesében, amely otthon 26–17-re verte az SCM Universitatea Craiovát. Kácsor Gréta egyszer volt eredményes az Gloria Bistrita-Nasaud együttesében, amely házigazdaként 34–26-ra győzte le a CS Minaur Baia Marét.

A szlovák-cseh női bajnokságban, a MOL Extraligában Debre Viktor vezetőedző csapata, a Dunaszerdahely otthon 40–28-ra győzött a DHK Zora Olomouc ellen. Sári Barbara és Csernyánszky Dóra három-három gólt lőtt, a HC DAC öt meccs után is tökéletes mutatóval vezeti a tabellát.

Faluvégi Dorottya kétszer volt eredményes a Bajnokok Ligája-ezüstérmes HB Ludwigsburgban, amely 32–23-ra nyert a VfL Oldenburg otthonában a német női bajnokságban, és továbbra is százszázalékos mutatóval áll a táblázat élén. Woth Péter vezetőedző együttese, a Német Kupa-győztes TuS Metzingen 26–21-re kikapott a HSG Blomberg-Lippe otthonában.

Fekete Dániel négy góllal, Miklós Gergő kilenc védéssel vette ki részét a Riihimäen Cocks 41–23-as sikeréből a Dicken ellen a finn élvonalban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik