Közleményt adott ki a két klub a Wisla Plock–Kielce bajnokin történt botrány után

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 11:04
Sok minden nem derült ki a lengyel meccsbotrány kapcsán (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, vasárnap a Wisla Plock házigazdaként 29–25-re nyert a Kielce ellen lengyel férfi kézilabda-bajnokság rangadóján, majd a lefújás után a játékosok összeverekedtek, a két vezetőedző között pedig éles szóváltás alakult ki.

 

A Plockot irányító Xavier Sabaté, a Veszprém és a magyar válogatott korábbi edzője elmondta, a Kielce szakvezetője leköpte, ráadásul ez nem először fordult már elő. Az ugyancsak korábbi magyar kapitány, Talant Dujsebajev – aki nem jelent meg a sajtótájékoztatón – azzal vádolta meg kollégáját, hogy rasszista jelzőkkel illette, de ugyanezt a hazai drukkerekről is állították.  

Nos, az ügy végére a két klub közös nyilatkozatban, közleményben tett pontot, íme: 

„Mint tudják, a Wisla Plock és a Kielce rangadója nagy érzelmeket váltott ki Plockban. Ennek a napnak a kézilabdáról kellett volna szólnia, különös tekintettel arra, hogy milyen csapatok játszottak egymással. Sajnos ezúttal nem csak a meccsből, az azt követő eseményekből is hír született, ami káros szakágunk számára. A két klub vezető testületei az elmúlt hetvenkét órában kapcsolatban álltak egymással, hogy alaposan kielemezzék a rendelkezésre álló helyzetet, felvételeket. Az elvégzett elemzés után nem lehet kijelenteni, hogy a szurkolók rasszista viselkedést tanúsítottak volna bárki irányába, de azt sem, hogy ne lett volna olyan drukker, akinek a viselkedése nem volt megfelelő” – olvasható utóbbi sorokban a Wisla Plock álláspontja, majd következett a másik fél. 

„A Kielce kijelenti, hogy sem mi, sem csapatunk tagjai nem gondolták úgy, hogy a Plock közönsége rasszista. Megerősítjük az elhangzott információkat és megvédjük Lengyelország hírnevét, a lengyel kézilabdában dolgozókat. A két klub együtt kijelenti, hogy kiáll az egyenlőség, a méltóság, a jó hírnév és a fair play mellett, s nem járul hozzá a rasszista viselkedéshez.” 

Ezt követően jön a közlemény következő része, amelyben az edzők közötti incidensről is szó esik. Illetve csak eshetne, de a nyilatkozat szerint annak tartalmáról csak a két szakember tudna beszélni, a kluboknak pedig nem áll rendelkezésükre elegendő felvétel ahhoz, hogy megítéljék egyik, s másik fél mennyire hibáztatható a történtekért. 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik