Női kézi El: otthon is kikapott a DAC, a Valceával játszik a DVSC a csoportkörért

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.10.13. 20:29
Emma Boada Coronado és Eliska Desortová is remekelt, mégsem tudta legyőzni a DAC a Valceát (Fotó: HC DAC Dunajska Streda - HC DAC Dunaszerdahely/Fb)
Nem jutott tovább a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének 3. körébe a szlovákiai HC Dunaszerdahely, amely a román Ramnicu Valcea elleni idegenbeli kétgólos vereség után hazai pályán 33–26-ra kikapott, így a románok csapnak össze a DVSC Schaefflerrel a csoportkörbe jutásért.

NŐI KÉZILABDA
EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
HC DAC (szlovákiai)–Ramnicu Valcea (román) 26–33 (14–15)
Az első mérkőzésen: 26–28
Továbbjutott: a Valcea, kettős győzelemmel, 61–52-es összesítéssel

Klubtörténelme legfontosabb találkozójára készült a DAC, hiszen az Európa-liga selejtezőjének visszavágóján a nagy múltú román Ramnicu Valceát fogadta. Dunaszerdahelyen az utóbbi napok legértékesebb tárgya a belépőjegy volt a kézilabdameccsre: a helyi sportcsarnok befogadóképessége nem egész ötszáz fő, így csak az érdeklődők töredéke lehetett ott az évtized meccsén.

Jó formában várták Debre Viktor lányai a Valcea elleni visszavágót, miután öt forduló után százszázalékos mérleggel állnak a cseh–szlovák MOL ligában, s a múlt heti odavágón a párharc toronymagas esélyesének számító román csapat „csak” két góllal győzött. A dunaszerdahelyi lányok alázattal készültek a visszavágóra, tudták, az ellenfelük egészen más szintet képvisel – a nemzetközi klubrangsorban a Valcea a 27., míg a HC DAC 91. helyen áll.

Remekül kezdte a találkozót a Dunaszerdahely, négy perc alatt háromgólos előnyt dolgozott ki. A nyolcadik percben 4–2-t mutatott az eredményjelző, azonban ezután beindult a hazai henger, az első játékrész közepén öt góllal vezetett a DAC – főleg Magera Noémi fantasztikus védései hozták tűzbe a sárga-kék drukkereket. Ekkor a vendégek mestere, Bent Dahl időt kért, és felrázta a Valceát. A DAC kétszer sem tudott hat góllal ellépni, ehelyett a fokozatosan felzárkózó román csapat a szünetre már egygólos előnnyel ment.

Ugyan a második félidő elején megfordította a hazai csapat a találkozót, összesítésben ismét egálra hozva a párharcot, de ezután rövidzárlat állt be a sárga-kékeknél, öt percig gólképtelenek maradtak, míg a Valcea Nathalie Hagman találatai után négygólos előnyt dolgozott ki.

A 47. percben kemény ütközés után megsérült a dunaszerdahelyiek legeredményesebb játékosa, Eliska Desortová, és végérvényesen elszálltak a hazai remények – 33–26-ra győzött a Valcea, amely kettős győzelemmel jutott a selejtező következő körébe, ahol a DVSC Schaefflerrel csap össze a csoportkörbe jutásért.

A vereség ellenére a lefújás után a telt házas dunaszerdahelyi sportcsarnok percekig ünnepelte a DAC kézilabdázóit.

A csoportkörbe jutásért rendezett párharcok első mérkőzését november 9-én és 10-én, a visszavágókat egy héttel később, november 16-án és 17-én rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik