Női kézilabda: megvan a holland válogatott új szövetségi kapitánya – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.08. 12:21
Henrik Signell (Fotó: Getty Images)
Per Johansson távozása után Henrik Signell lett a női válogatott új szövetségi kapitánya – jelentette be kedden a Holland Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján.

Mint ismert, a Győri Audi ETO KC-t is irányító Per Johansson szeptemberben távozott a holland válogatott éléről, azt követően, hogy a 2022-es Európa-bajnokságon a hatodik, a tavalyi világbajnokságon és az idei olimpián az ötödik helyig vezette a nemzeti együttest.

A holland szövetség kedden jelentette be, hogy a szintén svéd Henrik Signell veszi át a válogatott irányítását – megbízatása pedig a 2028-as Los Angeles-i olimpia végéig szól.

„Már nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak a stábbal és a játékosokkal”idézte a holland szövetség honlapja a 48 éves szakembert, aki a párizsi ötkarikás játékokon még a dél-koreai női együttest irányította.

„A holland játékstílus rendkívül vonzó, a válogatott pedig sok nagyon magas szintet képviselő játékosból áll. Nagy kihívásnak tartom, hogy a következő években is folytassuk ennek a csapatnak a fejlesztését” – tette hozzá Signell.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik