Válasz helyett csekk jött

Vágólapra másolva!
2002.07.03. 22:26
Címkék
&és akkor még egyszer az ASEKörmend bajnoki fináléról. Csaknem három héttel a párharc utolsó meccsének lefújását követően nem részleteznénk újra, mi történt a küzdelem utolsó felvonásának záró percében, maradjunk annyiban, a vesztes vasiakban maradt egy közepes méretű tüske.
A körmendi tábor által skandált „Mocskos csalók!” rigmus ötvenezer forintjába kerül a vasi egyesületnek
A körmendi tábor által skandált „Mocskos csalók!” rigmus ötvenezer forintjába kerül a vasi egyesületnek
Mi több, fájdalmaiakat – sérelmeiket – írott formába öntötték, s a levél eljutott a kosárlabda-szövetség elnökéhez, valamint a játékvezető-bizottság, illetve a fegyelmi bizottság első emberéhez. Az érintett szervek állásfoglalását remélték, valamint azt, hogy az arra illetékesek kivizsgálják, jogos-e a körmendi panasz, nevezetesen, hogy a paksi illetőségű Mészáros Zalán triplája szabálytalan körülmények közt esett.
Válasz eleddig nem érkezett, jött viszont egy határozat, amely 50 ezer forint bírságot ró az egyesületre. De hallgassuk csak Fodor Sándort, a klub első emberét. "Az ellenőri jelentést magában foglaló értesítés arról tájékoztat bennünket, hogy a döntő ötödik meccsén trágár szavakat használtak a szurkolóink, amiért megbüntetnek bennünket – így a sportvezető. – «Mocskos csalók!» – állítólag ezt kiabálták a drukkereink. Mindehhez két dolgot tennék hozzá: az egyik, hogy a kivizsgálást sürgető levelünket még csak nem is méltatta figyelemre senki, a másik, az ellenőri jegyzőkönyvön dátumként június tizenhetedike, hétfő szerepelt. Na már most a döntő egy nappal korábban véget ért. Azt hiszem, mindezt nem kell különösebben kommentálni, tökéletesen jellemzi a magyar férfi kosárlabdázás pillanatnyi helyzetét…”
A csekk feladója a hivatásos alszövetség, melynek elnöke, Fülöp Tibor semmi rendkívülit nem talált az esetben, ráadásul – mint mondta – hiba összemosni a két "tényállást”. "A fegyelmi szabályzat tételesen meghatározza, milyen fokú szabálysértésért mennyit kell fizetni – mondta Fülöp. – Az úgynevezett ellenőri lapot a komisszár vezeti, az ő feladata feltüntetni, volt szabálysértés vagy sem. Be van árazva minden, vagyis tudva levő, mennyit kell fizetni a trágár kórusokért s mennyit a súlyosabb szabálysértésekért. A körmendiekhez küldött csekk egyébiránt nem egyedi eset, az idény során számos alkalommal voltak kénytelenek fizetni a csapatok. Ami a vasiak levelét illeti, nem tudok mit mondani, hiszen az általam vezetett testület nincs a címzettek között, de abban biztos vagyok, hogy a beadvány és a büntetés között nincs összefüggés. A dátum pedig. Nos, minden bizonynyal elírás lehet.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik