Legalább küzdött az Atom

FEKETE LÁSZLÓFEKETE LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2002.11.05. 23:16
Címkék
Mozgékony csapattal kezdett az ASE, Mészáros mellett mindkét amerikai, McMahan és Davis is pályán volt. Az utóbbi szerezte a paksiak első kosarát, s a keményen küzdő hazaiak tartották is a lépést a sok hibával játszó litvánokkal. A folytatásban McMahan volt ellenállhatatlan: három pontjával vezetett az ASE. Siskauskas kosaraival aztán percek alatt fordított a vendég, s a 6. percben már Fodor rendelte magához tanítványait. Mészáros triplájával újra egyenlő volt az állás, ám miután a bírói kettős túlságosan szigorú volt a mieinkhez, újra megléptek a litvánok.
Fodor edző a saját nevelésű Lőrinczre bízta a Rytas egyik legveszélyesebb kosarasa, Macijauskas őrzését, ám a vendégek hetese zsinórban öt pontot szórt a második negyed elején, így hétpontos különbséget regisztrálhattuk. Hazai időkérés után Lőrincz "törlesztett” egy duplával, Macijauskas azonban újabb ötöst termelt. A játékvezetők szorgosan osztogatták a személyiket, előbb a paksiaknak jutott ki a "jóból”, majd a látogatók gyűjtöttek be négy hibát alig egy perc alatt. Hazai oldalon McMahan és Sitku, a vendégeknél Jasaitis játszott három személyivel, miközben 10 pont körül állandósult a különbség. Fél peccel a szünet előtt Siskauskas hagyta ki a litvánok első büntetőjét, igaz, korábban húszat (!) már bevágtak a vendégek.
A fordulás után Sitku triplájával és Davis pontjaival jött közelebb az Atom, az amerikai hármasa után már csak öt ponttal mentek a vendégek. A hazaiak lendületét a játékvezetők törték meg, akik Czigler sokadik nagyszerű szerelését minősítették szabálytalannak, ráadásul a reklamáló centert technikaival is sújtották. A büntetőkkel újra ellépett a Rytas. A záró felvonásra visszatért a négy személyivel játszó McMahan, pihent viszont Czigler és Lőrincz, s ezt ki is használták a litvánok. A paksiak erejéből a negyedik játékrészben mindössze 11 pontra futotta, a vendégek viszont ezúttal sem adták alább 25-nél. A remekül küzdő paksiak sokáig nyílttá tudták tenni a meccset, s amennyiben a játékvezetők a házigazdákkal is 37 büntetőt dobattak volna, alighanem szorosabb a csata.

Mestermérleg
Fodor Péter: – Szerettük volna kihasználni, hogy erős csapat ellen játszunk, és megpróbáltunk alkalmazkodni ahhoz, hogy újabb sérültjeink vannak. A különbségtől függetlenül sokáig jól tartottuk magunkat klasszis ellenfelünkkel szemben.
Jonas Kazlauskas: – Nem játszottunk igazán jól, sőt, néha túlzottan könnyedén vettük a mérkőzést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik