Mujanovics a GYSEV-é!

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2002.12.02. 21:33
Címkék
Jönnek a lengyelek! Melvinnel, Grubinnal (őt aztán a pécsi évad óta különösen jól ismerjük&), Smith-szel és a zseniális óriással, Dydekkel. Nem túlzás, az öreg kontinens egyik legjobb csapata vizitál szerdán a GYSEV soproni csarnokában.Micsoda meccs lesz! Ott az Euroliga egyik legfőbb trónkövetelője, amely tavasszal éppenhogy csak lemaradt az aranyról, itt a magára találni igyekvő GYSEV. Sokan azt mondják, legelőször is önmagát kell legyőznie a vasutascsapatnak.
Razija Mujanovics november tizennegyedike óta a GYSEV szerzôdtetett játékosa. Minden mást hagyjunk a bajnokság végére

(Török Zoltán, a soproniak ügyvezetô igazgatója arról, hogy a PVSK kinézte magának a centert)
Razija Mujanovics november tizennegyedike óta a GYSEV szerzôdtetett játékosa. Minden mást hagyjunk a bajnokság végére

(Török Zoltán, a soproniak ügyvezetô igazgatója arról, hogy a PVSK kinézte magának a centert)
Vitathatatlan, viharos hetek vannak a soproniak mögött, előbb az Alessandra-affér gátolta a nyugodt munkát, majd egy másik klasszis, Nemcová intett búcsút, mondván, a fájós térde nem engedi, hogy villogjon. S amikor már-már azt hihettük, végre minden rendben, kiderült, a sikerkovács, a hölgykoszorút magyar bajnoki címhez segítő edző is búcsút int. Farkas Sándor helyett azóta Dirk Bevilaqua irányítja a munkát, aki egy másik centeróriással számolhat: a brazil középjátékos helyett visszatért a tavaszi elsőség egy másik főszereplője, Razija Mujanovics-Brcsaninovics.
Csakhogy máris itt van egy újabb ügy, amely borzolhatja a kedélyeket. Információink szerint a nagy rivális PVSK is szemet vetett a bosnyák centerre, mi több, úgy hírlik, Mujanovicsnak nem is lenne ellenére, hogy a Mecsek lábánál folytassa. A felek persze óvatosak. Rátgéber László, a pécsiek edzője nem kívánja kommentálni a hírt, az illetékes, Rózsa Gábor szakosztály-igazgató pedig külföldön tartózkodik. Nem túl bőbeszédűek a soproniak sem. "Ezzel a kérdéssel kapcsolatban nem én vagyok az illetékes válaszadó – mondja sokat sejtetően Török Zoltán ügyvezető igazgató. – Egyébként annyit feltétlenül el kell mondanom, hogy Razija Mujanovics november tizennegyedike óta a GYSEV szerződtetett játékosa. Minden mást hagyjunk a bajnokság végére…”
Furcsa történet ez, de a lényeg: Mujanovics a GYSEV-é! Mi több, ha Bevilaqua edző is úgy akarja, fontos feladatokat kaphat már a Gdynia ellen is. "Kis túlzással új csapatot kellett építenünk, hiszen távozott Nemcová, Alessandra és Farkas edző is – így újra a soproni sportvezető. – Az előjelekről tehát nehéz nyilatkoznom. Jó hír, hogy a csapat körül végre nyugalom van, bár remélem, ez szerda estére harcossággá változik.”
Jönnek a lengyelek! Melvinnel, Grubinnal, Smith-szel és Dydekkel. Megijedni mégsem kell. Hiszen klasszisokból Sopronban is akad bőven. Látni fogjuk, mihelyt helyreáll a rend.

Folytatja az ASE és az Alba

NEMZETKÖZI KUPÁK. Két magyar férfiegyüttes színrelépésével kezdődik kedden a kupahét: az Atomerőmű az Európai Bajnokok Kupájában, míg az Albacomp a regionális Európa-kupában szerepel egyaránt idegenben. Ami a paksiakat illeti, túlzás nélkül kijelenthető, púp a háton a nemzetközi megméretés, miután a továbbjutás kérdésébe már nem szólhat bele a társaság. Az újabb keleti túra Moszkvába szólítja az ASE-t, s a meccs alighanem az oroszoknak lesz fontosabb. Csak emlékeztetőül, esztendeje oda-vissza verték a Himkit Cziglerék, a mostani kiírásban azonban hazánkban is könnyen győztek az oroszok. Lényegesen jobban áll az Albacomp, amely az első kör valamennyi találkozóját megnyerve vezeti a csoportját. Elvben tehát megengedhetné magának a gárda, hogy félvállról vegye a würzburgi kirándulást, mégis biztosak lehetünk benne, nem adja olcsón a bőrét a csapat. Ha egyáltalán adja…

Férfi Európai Bajnokok Kupája
Északi főcsoport, alapszakasz, D-csoport. Az állás: 1. Lietuvos Rytas (litván) 16 pont, 2. Himki (orosz) 11 (595–592), 3. Kijev (ukrán) 11 (689–713), 4. Warszawa (lengyel) 11 (564–590), 5. Tallin (észt) 9, 6. Atomerőmű 8

Férfi regionális Európa-kupa
Északi főcsoport, alapszakasz, C-csoport. Az állás: 1. Albacomp 6 pont, 2. Lucenec (szlovák) 5, 3. Würzburg (német) 4, 4. Ulriken (norvég) 3

Sopronban köszöntik a női válogatottat

SOPRON. Vasárnap este a Soproni Sportcentrumban a Soproni Postás– PVSK női bajnoki mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között köszöntik a jövő évi női Európa-bajnokságra kijutott válogatottat. Mint ismert, a nemzeti együttes zöme e két csapatból került ki.

Németh nem játszott

OLASZORSZÁG. Pittis (16 pont), Marconato (15), Edney (15) és Langdon (12) tett a legtöbbet a Benetton Treviso tizedik győzelméért az olasz férfibajnokság 11. fordulójában. A címvédő az élmezőny alján álló Rosetót verte 88–79-re. Rossz hír, hogy a csapat magyar kosarasa, Németh István – noha ott volt a benevezettek közt – ezúttal nem lépett pályára.

Olasz férfibajnokság
11. forduló: Benetton Treviso (Németh István, 0 pont)–Roseto 88–79, Virtus Bologna–Pippo Milano 81–73, Oregon Cantú–Mabo Livorno 78–72, Montepaschi Siena–Lauretana Biella 85–68, Scavolini Pesaro–Air Avellino 88–98, Roma–Trieste 67–78, Snaidero Udine–Metis Varese 90–70, Reggio Calabria–Fabriano 102–80, Pompea Napoli–Skipper Bologna 87–70. Az állás: 1. Treviso 20 pont, 2. Reggio Calabria 14 (865–794), 3. Siena 14 (863–804)

Férfi felkészülési mérkőzés
Falco KC-Szombathely–Soproni Ászok KC 104–90 (24–16, 21–29, 40–24, 19–21). Ld: Heinle (45/9), Gráczer (16/3), Dénes (15/3), Sallay (10), ill. Walke és Parker (18-18), Nikolics (17/12), Stan (14), Glisovics (10)
A soproni csapatban pályára lépett a bosnyák és izraeli állampolgársággal is rendelkező irányító, Alekszander Nikolics, aki több remek triplával jelezte, hogy ezúttal "jó lóra” tettek a vendégeknél. Nikolics hét éven át szerepelt Izraelben, legutóbb pedig a szlovén Koperben játszott, ahol 23.8 pontos meccsenkénti átlagával a gárda egyik legjobbja volt. A Kegye Roland játékosügynök közreműködésével hazánkba került irányító háromnapos próbajáték után kapott szerződést Sopronban. A Falcóban az Eb-középdöntők fáradtságát pihenő Kálmán és Alexe sem szerepelt, akárcsak a combsérülését kúrálgató Eaker.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik