Keserves debreceni siker

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.04.16. 21:32
Címkék
Halmos László emlékére egyperces gyászszünetet tartottak a mérkőzés előtt. "Nagyon keményen kell kezdenünk  hallatszott Zsoldos András utolsó utasítása, majd a feldobásnál a bírók szabálytalanságot láttak a debreceniek részéről, és támadhatott is a Falco, de a dobás célt tévesztett. Nem úgy a hazaiaké, akik valóban "bekeményítettek, Green triplája, majd azt követő duplája adta meg az alaphangot. Az első öt percben mindig kosárral fejezték be akcióikat a hazaiak, akik fantasztikus iramot diktáltak.
Csak azért nem húztak el jobban, mert Alexe távoli kísérletei is célba értek. Rendkívül lüktető, élvezetes volt a játék, köszönhetően annak, hogy alig-alig kellett személyi hibát fújniuk a játékvezetőknek. A negyed végén jól hajráztak a szombathelyiek, minimálisra csökkentve hátrányukat.
A palánkok alatt jobban szedték a labdát a dunántúliak, és a második negyed elején fordítottak is. Centerposzton gyengén muzsikáltak a hajdúságiak, Bukva "átmentette” az MK-döntőbeli formáját. Magyarán, semmi nem jött be neki, pedig az igyekezetére nem lehetett panasz. Első, s mint később kiderült, egyetlen pontját a 16. percben érte el úgy, hogy csak a második büntetőjét értékesítette. A hátrány ledolgozása érdekében egész pályás letámadásra váltottak a debreceniek, amivel alaposan megzavarták ellenfelüket. Hiába kért időt Zsoldos edző, a Vadkakasok megállíthatatlanok voltak, és a szünetig növelni tudták előnyüket.
A folytatásban sem csökkent az iram. A nagy rohanásban a 24. percben a hazaiak egyik kulcsjátékosa, Lee egy rossz lépés miatt megsérült, és lesántikált a pályáról. A hiányát azonban ekkor még nem érezték társai, Tóth Gábor például mindkét sarokból magabiztosan dobta a hárompontosokat. A szombathelyiek egyre idegesebbek lettek. Alexeidőkérésnél jókora rúgással repítette arrébb az egyik műanyag széket. A jelentős előny birtokában kissé könnyelműsködni kezdtek a vendéglátók, és a szintén letámadással próbálkozó vasiak a záró negyed előtt tíz pontra faragták le a 17 pontos hátrányt.
Green (a labdával) a mezôny legjobbjaként 27 pontot szórt a Falco gyűrűjébe
Green (a labdával) a mezôny legjobbjaként 27 pontot szórt a Falco gyűrűjébe
Green (a labdával) a mezôny legjobbjaként 27 pontot szórt a Falco gyűrűjébe
A nagyobb bajt megelőzendő az utolsó felvonásban ismét játékra jelentkezett Lee, aki Alexe passzát a levegőből lehalászva meg sem állt a gyűrűig. A végére még forróbb lett a hangulat az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Fodor Márton úgy pontozódott ki, hogy az eredményjelzőn előzőleg csak három csillag állt a neve mellett. Ez a közjáték megzavarta a Ráthonyi-legénységet, és Alexe, valamint Pankár tripláival feljött a Falco. 85–83-nál akár a vezetést is átvehették volna a szombathelyiek, de Heinle távoli kísérlete után a gyűrűről lepattant a labda. A holtponton átlendülve a Vadkakasok újra megugrottak, és ha nehezen is, de megszerezték első győzelmüket a rájátszásban.

Mestermérleg
Ráthonyi Tamás: – Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de a lényeg, hogy mi vezetünk.
Zsoldos András: – Az első félidőben jól használták ki a megingásainkat a debreceniek, de utána óriási hajrával még győzelmi esélyeink is voltak. A végén viszont a hazai pálya döntött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik