Debrecen: újabb mérföldkő

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.05.01. 23:11
Címkék
Zsúfolásig megtelt az Oláh Gábor utcai sportcsarnok a szerdai, mindent eldöntő ötödik összecsapásra. A nézők rengeteg hibával tarkított, de az első pillanattól az utolsóig kiélezett csatát láthattak.
Bár a találkozó nagy részében – csakúgy, mint a korábbi meccseken – a Vadkakasoknál volt az előny, a Falco mindent bevetett a siker érdekében. Mindhiába. A szombathelyiek esélyei nagyban megcsappantak Heinle korai kiválása miatt. Az amerikai a második negyed elején pontot dobott, de rosszul érkezett földre, és kifordult a bokája. Akkor még reménykedett abban, hogy a hajrára esetleg visszatérhet, de mivel csak bicegni tudott, nem volt értelme a kockáztatásnak.
Ha már itt tartunk, Borszéki a vérét is adta. A könyökéről lehorzsolódott a bőr, miután a debreceniek palánkja alatt játékostársával, Granttal ütközve a földre zuhant. A találkozó után Zsoldos András edző is kesergett a sérülések miatt, ám sportszerűségből vizsgázva, jelesre értékelte a párharcot. "Heinle kiválása valóban megzavarta a csapatomat, de nem ez volt vereségünk fő oka – így a szakember. – Érzésem szerint két kiváló együttes vetélkedéséből azért léphetett tovább a Debrecen, mert egy nüansznyival többet tudott tenni a győzelemért. S ha az alapszakaszbeli szereplést veszem alapul, akkor az ellenfelünk még inkább rászolgált arra, hogy a négy között folytathassa.”
Zsoldos a szurkolói támogatást is megköszönte. A leghűségesebbek vasi hívek ugyanis újra átutazták az országot, és a vereség ellenére elismerésüket fejezték ki az edzőnek, miközben a hazai szimpatizánsok tomboltak örömükben. A boldogság érthető volt, hiszen a város kosárlabdacsapata – a továbbiaktól függetlenül – eddigi legjobb szereplését produkálta. (Ne feledkezzünk el a Magyar Kupában begyűjtött ezüstéremről sem!) Ráthonyi Tamás számára ez a diadal valószínűleg még többet jelentett. Most érezhette át igazán, hogy nem volt hiábavaló az a rengeteg munka, amit a debreceni kosárlabdázás felvirágoztatása érdekében kifejtett. Mind utánpótlás-nevelő szakemberként, mind a felnőttgárda vezetőedzőjeként letette névjegyét.
"Védekezésben és támadásban is újítottunk, és ezzel megleptük a szombathelyieket – magyarázta a debreceni tréner. – Egy szervezett, szívós ellenféllel szemben kerekedtünk felül.”
"Még nincs vége!” – jegyezte meg egy szurkoló, miközben gratulált a mesternek. És valóban: vasárnap a Körmend látogat a cívisvárosba. Csak a rend kedvéért: ebben a bajnoki idényben az Oláh Gábor utcai csarnokban még veretlenek a hajdúságiak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik