Tovább száguld a Körmend

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.05.04. 22:00
Címkék
A Vadkakasok honlapjának szerkesztői arra biztatták a szurkolókat, hogy minél hamarabb látogassanak ki az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba, tudniillik a nagy érdeklődés miatt nem biztos, hogy mindenkinek jut majd hely. Nos, fél órával az elődöntő első mérkőzésének kezdete előtt már csaknem "félház volt. Amikor pedig a játékosok bemutatása után felhangzott a Vadkakasok indulója, már nem sok hely maradt szabadon a teremben.
Egy érdekes momentumot jegyezhettünk fel az első támadás végén: Green dobása után a gyűrűről előbb felpattant a labda, majd visszahullva a gyűrű és a palánk közé szorult. Grebenár viszont nem volt szorult helyzetben az ellentámadást követően, hiszen két büntetőt is dobhatott, ám egyiket sem tudta értékesíteni. Fodor Márton avatta fel a hálót, és rögtön utána Green is betalált közelről. Toya szépített, de ekkor már csaknem három és fél perce zajlott a mérkőzés. Gémes zsákolással válaszolt, Zsebe Ferenc edző pedig úgy érezte, ideje kikérni első idejét. A szusszanásnyi szünetben érkezett a hír, miszerint sikerült elhárítani az internetes közvetítést akadályozó technikai hibát. Így a történéseket akár Körmenden is figyelemmel kísérhették a kosárlabda szerelmesei. Persze a leghűségesebb vasi drukkerek átutazva az országot a helyszínen biztatták kedvenceiket. A 8. percben örülhettek is, mert Grebenár bebizonyította, hogy tud ő büntetőt dobni, és ezekkel a pontokkal felzárkóztak a vendégek. Ezzel együtt nem lehettek büszkék az első negyedbeli dobóteljesítményükre, annál inkább a debreceniek, kimagaslóan jó védekezésükre.
A második negyed elején Lee "pincérkedett”, alulról tálalt a gyűrűbe. A hazaiak fergeteges két percet produkáltak, és ha Toya nem hintett volna egy triplát, akár több mint tízpontos is lehetett volna a különbség. A dunántúliak egyébként a távoli kísérleteket erőltették, mivel a palánkok alatt magassági fölényüket rendre kihasználták a hajdúságiak. A biztos vezetés tudatában kissé kiengedtek Boldizsárék, sőt érthetetlen módon el is bizonytalanodtak, és a néhány perces rövidzárlatot kihasználva fordított az ellenfél. A játékrész hajrája azonban újra a Debrecené volt. De ekkor még nem dőlt el semmi, 35–29-re vezettek a vendéglátók. (A technika ördöge újra közbeszólt, szünetben végleg megszűnt az internetes összeköttetés.)

Szinte hihetetlen, de igaz: a Németh István (középen) repítette Körmend képtelen veszíteni a bajnokság rájátszásában
Szinte hihetetlen, de igaz: a Németh István (középen) repítette Körmend képtelen veszíteni a bajnokság rájátszásában
Szinte hihetetlen, de igaz: a Németh István (középen) repítette Körmend képtelen veszíteni a bajnokság rájátszásában
Pláne úgy hogy a szünet utáni vendégrohamok eredményeként 36–38-at mutatott az eredményjelző tábla. Lee egy hárompontossal próbálta megnyugtatni a debreceni híveket. Aztán Green a második büntetőjét kihagyta, a lepattanót Bukva úgy tette a hálóba, hogy szabálytalankodtak vele szemben, ezért "megfejelhette” a duplát (43–38). Ám ez sem törte meg a piros mezesek lendületét, akik a meccsnek ebben a szakaszában nem tudtak hibázni. Ezért senkit sem lepett meg, hogy Ráthonyi Tamás időt kért. Ám, továbbra is hullottak a körmendi triplák és tizenkét pontosra nőtt a vendégek előnye. Egyre élesedett a küzdelem, a nagy hátrány miatt kénytelenek voltak kockáztatni a Vadkakasok, akik távolról kísérleteztek – sikerrel. Így a záró negyed előtt nyitott maradt a kérdés: megőrzi-e bajnoksági veretlenségét az Oláh Gábor utcai csarnokban a Debrecen, vagy folytatja győzelmi sorozatát rájátszásban a Körmend. A Németh vezette alakulat magabiztosabbnak tűnt, és a vasi triplaeső elmosta a debreceni reményeket. Alig több mint egy perccel a vége előtt Toya büntetőkkel biztosította be csapata győzelmét és nem sokkal később – még javában tartott a mérkőzés – Ráthonyi Tamás átsétált kollégájához elismerően gratulálni.

Mestermérleg

Ráthonyi Tamás:
– Az első negyedben buktuk el a meccset, akkor ugyanis el kellett volna húznunk. Később tompán, fáradtan játszott a csapatom, de még nincs vége.
Zsebe Ferenc: – A fiúk fél adag ebéd hatására voltak ilyen éhesek a második félidőben. Hazafelé pedig megkapják a hidegcsomagjukat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik