Csoda a harmadik negyedben

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.04.15. 22:03
Címkék
Rossz előjellel kezdődött a mérkőzés a debreceniek számára. A részleges térdszalagszakadással bajlódó Green ugyan bemelegített, ám mégsem merte megkockáztatni a játékot.
Sitku Ernőt mint a márciusi legjobb Vadkakas-kosarast tortával köszöntötték. A válogatott center ezúttal is bizonyított, három triplával nyitott és a nagyszünetig 17 pontot termelt. Ám a sokkal esélyesebb hazaiaknak eleinte korántsem volt könnyű dolguk. McClendonnal alaposan meggyűlt a bajuk, ám az amerikai nemcsak a pontokat, hanem a faultokat is gyűjtötte, az eredményjelzőn már a második negyedben kigyulladt a negyedik csillag is a neve mellett, innentől kezdve pedig jóval visszafogottabban kosarazott. Az első félidő végén döntetlen is lehetett volna az állás, ám Horváth Ákos a palánk alatt ziccerben elcsúszott.

Ami pedig a fordulás után következett, arra nehéz szavakat találni. Ritkán látható ugyanis, hogy egy negyedben harminc pontot verjen rá ellenfelére egy csapat. Nos, ez a kisebbfajta csoda most megtörtént, a debrecenieknek szinte minden bejött, míg a vendégek szenvedtek.

A harmadik negyed végén már vastaps köszöntötte a győzőket, ugyanis a záró felvonásban már valóban csak az volt a kérdés, mennyivel nyernek a hajdúságiak. A záró szakaszban a hajdúságiak cseresora is növelni tudta az előnyt, így az Univer nem kerülhette el a megsemmisítő vereséget.

Az NSO ajánlja:

Rájátszás
Az alapszakasz eredményei

Bajnoki adatbank

Kosárlabda-fórumaink
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik