Botrányos meccsel indult

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.05.02. 00:56
Címkék
Bár az alapszakaszban a hajdúsági együttes mindkét találkozóját megnyerte a Kaposvár ellen, mindenki tudta, a rájátszás egészen más műfaj. Mindkét oldalon voltak sérültek, de persze a fontos összecsapásokra azért összeszedik magukat a játékosok.
Így volt ez most is.
A feldobás után a vendégek kaparintották meg a labdát, James egy triplával nyitott, majd Szőke duplázott. Több mint kétpercnyi játékot követően született meg a debreceniek első kosara, Green húzta a gyűrűbe a labdát. James újra távolról talált be, míg a másik oldalon a változatosság kedvéért ezúttal Bukva zsákolt. Mindkét csapat nagy elánnal és elszántsággal kezdett, talán ennek volt következménye, hogy a negyedik percben Lee egy súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A hazai hátvéd egy indítást csípett el James elől, ám a honfitárs véletlenül belekapott az arcába. A bírók megállították a játékot, mert ők is észlelték, hogy súlyosabb lehet a baj. Lee a száját sem tudta kinyitni – no nem mintha beszélni akart volna –, ezért azonnal kórházba küldték. Közben persze folytatódott a csata. A hatodik percben vezetett először a Debrecen, mire Kmézics Zorán azonnal időt is kért. A közönség első jelentősebb felhördülését akkor regisztrálhattuk, amikor Greent egyszerűen kilökték a labda alól, ám a sípmesterek nem fújtak. Sajnos a későbbiekben több szabálytalanság is megtorlatlan maradt. A negyednek Sitku zsákolása adott keretet, amellyel ötpontos előnyre tett szert a Vadkakasok gárdája. Az első tíz perc krónikájához tartozik még, hogy Filipovicsnak a bal térde megsérült: fájdalmában – mérgében? – ököllel bezúzta a mellette lévő műanyag szék ülőkéjét.
Nagy iramú, változatos, érdekes volt a küzdelem a folytatásban is, és Lee hiányát kihasználva a kaposváriak átvették az irányítást. Sőt, a félidőt előnnyel is zárhatták volna, ha Lakatos nem emeli távolról a gyűrűbe a labdát az utolsó másodpercben.
Ráadásul a nagyszünet után Filipovics is visszaállhatott, amivel ugyancsak megnőttek a dunántúliak győzelmi esélyei. El is húztak hét ponttal, ekkor azonban visszatért a csarnokba Lee, akit óriási ovációval fogadtak a szurkolók. Valószínűleg a játékostársaira is jó hatással volt ez, hiszen hamar ledolgozták a hátrányt.
Az ember szinte a saját szavát sem hallotta, olyan hangorkán tört ki, amikor Lee levette a melegítőjét, és ismét pályára lépett a záró negyed kezdetén. Szép egyéni akció végén dobott is egy kosarat, ám ezúttal sem volt sokáig a küzdőtéren. A 33. percben vezette fel a labdát, és a kezdő- körben Szőkével ütközött. A bírók egyik oldalon sem jeleztek szabálytalanságot, Ivkovics viszont önbíráskodva nekirontott Lee-nek, és jókorát taszajtott rajta. A kispadról is betódultak a pályára, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy ökölcsatává fajuljon a rangadó. A játékvezetők – nem kis meglepetésre – nemcsak Ivkovicsot, hanem Lee-t is kiállították. Ezzel azonban még nem ért véget a botrány. Egy perccel később Bodnár játékvezetőt leköpték a kaposvári szurkolók. A sértett megpróbálta kiüríttetni a vendégszektort, s bár nem sikerült, néhány perces szünet után megnyugodtak a kedélyek, és folytatódhatott a mérkőzés. Izgalmasan alakult a végjáték. Sitku – debreceni szempontból – a legjobbkor dobta be első és egyetlen hárompontosát, amivel 81–77-re alakult az állás. Aztán pedig labdát szereztek a hazaiak, és Green repült a vele egészen a gyűrűig, eldöntve ezzel az első összecsapás sorsát. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik