Most hab is jutott a tortára

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.05.08. 23:09
Címkék
Aki a Vadkakasok mérkőzésére kíváncsi volt szombaton, az az Oláh Gábor utcai sportcsarnok bejáratánál egy pulykakakassal találkozott.
A jelmezbe bújt reklámember a május 21. és 23. között megrendezendő ízes napok szóralapjával ajándékozta meg az arra járókat. Hogy másfél hét múlva Patrick Lee megkóstolhatja-e a méltán híres helyi specialitást, a debreceni töltött káposztát, az egyelőre kérdéses, ugyanis az arcműtéten átesett amerikai fiú egyelőre csak a levesekkel tud megbirkózni, mivel rágni még nem tud. Ellenben azt ígérte, a társai "harapni fognak" a Kaposvár elleni, sorsdöntőnek titulált összecsapáson. Tóth Gábor akár süteményt is majszolhatott volna, hiszen ő kapta az április hónap legjobb játékosát megillető tortát, aminek a tetején nem volt hab. "Majd a fiúk felteszik rá" – vélekedtek az optimista hajdúsági drukkerek. Hatalmas hangorkán fogadta a pályára lépő csapatokat a zsúfolásig telt arénában. Mindössze tizenkét másodperc telt el, amikor Green, mintegy igazi vadkakas, a gyűrűig repült a labdával. Az ő dupláját Sitku triplája, majd egy újabb Green-kosár követte. Miután a túloldalon a palánkot sem találták el a vendégek, edzőjük, Kmézics Zorán kétpercnyi játék után időt kért. Ennek meg is lett az eredménye – mert bár a derekát fájlaló Jamest le kellett cserélni –, öt perc múlva már egyenlő volt az állás. Ekkor Bukva hagyott ki két büntetőt, de utána két kétpontossal vigasztalódott, és az újra lendületbe jövő hazaiak négypontos előnnyel zárták az első negyedet. Ráthonyi Tamás mégis mérges volt, mert tanítványai Simon Balázs találatát követően mafla módon elpackázták a végjátékot, ahelyett, hogy megpróbáltak volna a hátralévő időben támadni.

A földön fekvô Szejo Bukvával nem bírtak a kaposváriak, a Vadkakasok rutinos légiósa centeriskolát tartott a somogyiak magas embereinek (Fotó: Czeglédi Zsolt)
A földön fekvô Szejo Bukvával nem bírtak a kaposváriak, a Vadkakasok rutinos légiósa centeriskolát tartott a somogyiak magas embereinek (Fotó: Czeglédi Zsolt)
A földön fekvô Szejo Bukvával nem bírtak a kaposváriak, a Vadkakasok rutinos légiósa centeriskolát tartott a somogyiak magas embereinek (Fotó: Czeglédi Zsolt)
A második negyed elején Dénes rontott két büntetőt, de két hárompontossal javított, 22–22-nél Ivkovics büntetőivel – első pontjaival – fordított, majd hét ponttal elhúzott a a ritmust elkapó Kaposvár. Az előny azonban a félidő végéig elolvadt, mert a védekezésben feljavuló vendéglátók támadásban is határozottabbaknak bizonyultak. Így aztán további izgalmakat ígért a nagy iramú, harcos, ám látványos jelenetekben szűkölködő találkozó folytatása.
A nagyszünet után a feldobásból a dunántúliak szerezték meg a labdát, és Dénes újfent távolról emelt a gyűrűbe. Ebben a műfajban gyengélkedtek a Vadkakasok, akik inkább gyors indításokkal gyűjtögették pontjaikat. Aztán 46–46-os állásnál Ivkovics – aki az egy héttel korábbi, Lee-vel szembeni összetűzése miatt már nem olyan népszerű a cívisvárosban, mint korábban, amikor ott szórta a kosarakat – egy belemenést követően megkapta negyedik bünetőpontját.
Nem bírtak egymással a küzdő felek, ezt mutatta, hogy a záró negyedet 50–50-nel kezdték, és a továbbiakban is fej fej mellett haladtak, amíg Ivkovics ki nem pontozódott. Ráadásul – a debreceni drukkerek nagy örömére – a kedvencek elkapták a"triplafonalat", és elhúztak. Bár a végén néhány alkalommal könnyelműsködtek, taktikus játékkal megőrizték előnyüket, s így – képletesen szólva – valóban felkerült a hab a tortára. ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik