Újra nyert a Kaposvár

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2004.05.26. 22:20
Címkék
"Állj be, Robi!"  így egy paksi drukker néhány pillanattal a kezdés előtt. Óhajnak jó, realitása nincs. Hat éve már, hogy a megszólított center, vagyis Gulyás Róbert búcsút intett Paksnak. Most újra itt van, szigorúan nézőként.
A pályán egy új társulat, az egyenlítésre törő Atomerőmű gárdája. No, és a nagy rivális Kaposvár. Amely egylet a triplák terén 70 másodperc alatt nyújt annyit, mint múlt vasárnap a meccs egészében. Előbb Szőke villan, majd James adja a világ tudtára, a csukló beállítása ezúttal nagyságrendekkel jobban sikerült, mint a párharc első felvonásán. Odahaza tudniillik kilenc elhibázott távoli dobással nyitott a KKK. Most az első kettő tökéletes. Nagy különbség. Esetünkben hatpontos előnyt ér. Azután persze ébredezik a házigazda: Czigler igyekszik javítani valamicskét az Ivkovics elleni különcsata állásán, majd Smith pontjaival szép lassan tornázza feljebb magát az ASE, mígnem a Davis helyett érkező Kiss un rá a csigatempóra, és alkot nagyot kedvenc területén. Egy tripla jobbról, egy újabb balról. Előny a világos mezeseknél.
A túloldalon Kmézics edző talán éppen ezekben a pillanatokban intene egyik legjobb cseréjének, Dénesnek, ám az ifjú kosaras nem lehet a társaival. Az ok fájdalmas: külső bokaszalag-szakadás. A válogatottba is meghívott játékos a minap még Szabadkán is járt, ahol egy specialista vizsgálta, ám a hírek szerint így is erősen kérdéses, látjuk-e még az idei bajnoki döntőben. Két perce tart a második negyed, hat pont a paksiak előnye, amikor kapcsol a Kaposvár. Sanders behozatala kifejezetten jó húzásnak tűnik, James pedig állandósítja ragyogó formáját, így a vendégek még azt is elviselik, hogy Ivkovics ereje felőrlődik a palánk alatti brusztolásban. De ekkortájt van más, aki képes lendületbe hozni a társaságot. Olyannyira, hogy a nagyszünet előtti néhány perc már vitathatatlanul a somogyiaké, akárcsak a slusszpoén: James kettő plusz egyes kombinációja kilencpontos előnyt ér a Kmézics-kompániának.
Hogy ez sok vagy kevés, arra gyorsan választ kapunk a harmadik periódus elején. Öt perc alatt mindössze Ivkovics talál be a gyűrűbe somogyi oldalról, miközben odaát Ridl, illetve Czigler oldja meg kitűnően a helyzeteit. Jön, jön az Atom, és a 30. perc legvégén vissza is veszi a vezetést. Pedig hát paksi oldalon sincs senki, aki tartósan jó teljesítményre lenne képes, ám a rivális kékek még ezt is képesek alulmúlni: negyedbéli hét pontjuk a minősíthetetlen határát súrolja. A két center, Czigler, valamint Ivkovics négy-négy személyi hibával fut neki a záró etapnak, paksi részről nem is várat magára a csere, érkezik Ridl, vagyis alacsonyabb szerkezetre vált a vendéglátó.

Érdekes módon ezúttal az Atomerőmű ragad be a rajtnál, a csaknem négyperces gólcsendet pedig 7–0-s rohammal bünteti a Kaposvár. Állóháború ez is, úgy látszik, ez már csak egy ilyen döntő. De vajon ki lesz a győztese? Öt perccel a vége előtt hétpontos vendégelőnynél már-már mondanánk a választ, ám Mészáros köszön be a messzeségből – és ha egy üzlet beindul… Davis labdája még kiperdül a gyűrűből, ám Czigler repül és zsákol. Már csak két pont van közte. Aztán már annyi sem. Mészáros viszi be ziccerbe, és ha már ott jár, nem hibáz. Egyenlő. De messze még a vége. Másfél perc van viszsza, amikor a remeklő Czigler befejezi. Kipontozzák az egyébként kitűnően közreműködő szürkeruhások. Ivkovics ad még egy esélyt az Atomnak, hiszen kihagyja mindkét büntetőjét, ám lecsorog Érsek triplája is, a tetejébe a túloldalon Simon addig-addig cipeli, amíg helyzetbe kerül, és bedobja.
Jönnek a büntetők: Kiss és Simon átérzi a helyzet súlyát, és pontosan céloz. Négy pont a vendégelőny, de Davis nem adja fel, hármasával éled a remény. Főleg, hogy a vendégek irányítója elront egy büntetőt. Közte kettő. Tíz másodpercük van a paksiaknak. Davisnél a labda, már-már dobna, aztán inkább passzolna, amikor feltűnik Filipovics, és elcseni a labdát. És ezzel már tényleg vége. A Kaposvár óriásit lép az aranyérem felé.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0, a Kaposvár javára ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik