Legendák a legendás meccsen

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.11.22. 21:22
Címkék
Íme egy kép a régebbi idôkbôl
Íme egy kép a régebbi idôkbôl
Íme egy kép a régebbi idôkbôl
Íme egy kép a régebbi idôkbôl
Íme egy kép a régebbi idôkbôl
Íme egy kép a régebbi idôkbôl
MAFC-Honvéd. Úgy hisszük, egy bizonyos kor fölött elég csak a két csapat nevét egymás után említeni, s máris különös érzések kerítik hatalmukba az embert. Nosztalgia - egy legendás párharc, többtucatnyi óriási játékos után.
MAFC-Honvéd. A magyar kosárlabda krónikájának kihagyhatatlan fejezete. Kinek Kangyal Tibor, Bokor György, Salgó András, Prieszol József vagy Moss László, kinek Simon János, Gyurasits István, Greminger János, Gellér Sándor vagy éppen Heinrich Róbert. Budapesten vagy MAFC-os volt az ember, vagy honvédos, más csapat, más nagy csapat egyszerűen nem létezett. A két fővárosi rivális évtizedeken át állandó küzdelemben állt egymással, no és a bajnoki címért. Hosszú hosszú éveken keresztül leginkább erre a két gárdára épült a magyar férfiválogatott, a legjobbak ugyanis vagy itt, vagy ott pattogtattak.
MAFC-Honvéd. A legenda újraéled. Kedden ugyanis ismét összecsap a két csapat, az már a sportág meglehetősen silány fővárosi helyzetéről árulkodik, hogy a tét ezúttal már nem az aranyérem, legalábbis nem az élvonalbeli bajnoki cím. A jelenkor ütközetét a B-csoportban vívják, a pályán jobbára fiatal amatőrök játszanak, a lelátón viszont ott ül majd csaknem 200 korábbi csillag. Horváth Frigyes egykori szövetségi főtitkár ötlete alapján ugyanis nosztalgikus hangulatban zajlik a keddi derbi: a szervezők meghívtak minden olyan kosarast, aki valaha pályára lépett a MAFC és Bp. Honvéd mérkőzésén. Amint azt Horváthtól megtudtuk, a legendás játékosok közül szinte mindenki jelezte a részvételét, azaz a régi nagyságok - ha nem is a pályán - újra ott lesznek az örökrangadón.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik