Gulyás Róbert: Olympiakosz!

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.12.28. 22:02
Címkék
Csehov helyett Athén lesz Gulyás Róbert székhelye az idény hátralévő részében. Minőségi csere, mondhatjuk, már ami a földrajzi elhelyezkedést illeti (új lakása három terasza közül kettő a tengerre néz&), és szakmailag sem nevezhető visszalépésnek a váltás.
Érthetô Gulyás Róbert öröme: az Olympiakosszal az Euroligában játszhat
Érthetô Gulyás Róbert öröme: az Olympiakosszal az Euroligában játszhat
Érthetô Gulyás Róbert öröme: az Olympiakosszal az Euroligában játszhat
Érthetô Gulyás Róbert öröme: az Olympiakosszal az Euroligában játszhat
Érthetô Gulyás Róbert öröme: az Olympiakosszal az Euroligában játszhat
Érthetô Gulyás Róbert öröme: az Olympiakosszal az Euroligában játszhat
Főleg, hogy az orosz Dinamo Moszkva Region tulajdonképpen elküldte a sérültnek tartott magyar centert, aki után két kézzel kapott az Olympiakosz. A görögök a múlt héten tüzetes orvosi vizsgálatnak vetették alá honfitársunkat, majd miután a szakemberek szerint Gulyás maximálisan terhelhető, kipróbálták, mit tud élesben. A hét elején Gulyás már az Euroligában érintett pireuszi egylettel gyakorolt, ám, mint megtudtuk, a felek "kapcsolata" nem is annyira újkeletű.
A régi formáját ezekben a hónapokban csak keresgélő kilencszeres bajnok és hétszeres Görög Kupa-győztes elöljárói már az évad elején megpendítették, szívesen látnák a "vörösök" soraiban a harmincéves, 213 centis óriást, ám a csapat akkori edzője, a szerb Milan Minics mást képzelt el centerposzton. Ezt követően november végén vetődött fel újra, hogy Gulyás Róbert Athénba igazol, de az akkor még roppant lelkes moszkvaiak hallani sem akartak az ötletről.
"No ez volt az a pont, amikor végérvényesen elvágtam magam a Dinamo vezérkaránál - jegyezte meg a hétfő óta Athénban tartózkodó magyar kosaras. - Ezek után jöttek azzal az oroszok, hogy sérült vagyok, és a felépülésem hosszú heteket vesz igénybe. Ehhez képest előbb Budapesten a Sportkórházban, majd itt az Olympiakosznál állapították meg, hogy nincs semmi gond a lábammal. Tény, hogy részleges izomszakadásom volt a vádlimban, de már minden rendben, a múlt héten Pakson már edzettem Morgen Frigyes barátommal."
Mindezek után nem volt akadálya, hogy Gulyás a bolognai Euroliga-meccsről hazatérő görög együttes előtt is bemutassa tudását, és az október közepén Minics helyére hozott Jonas Kazlauskas - a görög liga első litván edzője 1999-ben az Euroliga-győzelemig vezette a Zalgiris Kaunast - igen jó véleménnyel volt a teljesítményéről. "Egyelőre csak az előszerződést írtuk alá, ám, ha minden igaz, szerdán pont kerülhet az évad végéig szóló megállapodásra is - tette hozzá Gulyás. - A gyenge eredmények nyomán Kazlauskas érezhetően bekeményített, hétfőn háromórás edzést tartott, s megjegyezte, kevesebb munkára ne is nagyon számítsunk. Szerintem nem tettem rossz benyomást a trénerre, legalábbis erre következtetek abból, hogy annyit mondott, nagyon hiányzott a csapatból egy jó center, és ha rendben leszek, határozottan számol velem. Igyekszem segíteni az Olympiakoszon, és bizonyítani azoknak, akik hittek bennem. A többiek - mert, ahogy hallom, ilyenek is vannak szép számmal - véleményére pedig eddig sem adtam…"
Tegyük hozzá, Gulyás nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a romokban heverő pireuszi gárdába kell életet lehelnie. A görögök néhány nappal ezelőtt intettek búcsút a szerb Dusan Vukcsevicsnek és a csapatnál 13 idényt lehúzó, már görög állampolgár Milan Tomicsnak, Gulyás érkeztével pedig a bosnyák Elmir Ovcina is csomagolhat. A "vörösök" az utolsó helyen állnak az Euroliga A-csoportjában (csak érdekességképpen: itt szerepel Báder Márton Cibonája és Németh István Prokomja is), akárcsak a 14 csapatos hellén bajnokságban, jóstehetség nélkül kijelenthető tehát, hogy innen csak feljebb vezet az út.
Csak remélhetjük, hogy a rögök leküzdésében már nagy segítség lesz egy magyar óriás is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik