Spivey keze nem remegett

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.01.08. 22:09
Címkék
1.35. A sportfogadásban jártas ember tudja, hogy ilyen szorzóval általában a papírforma-győzelmek születnek - s épp ilyen szorzót kínáltak az Albacomp hazai sikerére is az Univer ellen.
A harmadik és a negyedik helyezett összecsapása nagy csatát ígért, már csak azért is, mert a kecskemétieknél több olyan kosaras is szerelést öltött (McClendon tagja volt 2000-ben a székesfehérvári bajnokcsapatnak, Lapov, Boros és Fodor Gergely pedig még a legutóbbi szezonban is az Albacompnál szerepelt), aki korábban szép sikereket ért el az Alba színeiben. Ami azt illeti, mindkét együttes jó előjelekkel nézhetett az idei első bajnokija elé, a hét közben a hazaiak a MAFC, a vendégek pedig (idegenben) az Atomerőmű ellen vívtak győztes edzőmeccset.
Góbi dupláival kezdődött az összecsapás, ám mindkétszer gyorsan válaszolt az Univer, előbb Boros középtávoli dobása, majd Horváth Ákos hárompontosa talált utat a gyűrűbe. Egészen a negyedik percig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám akkor kicsit megtorpantak a vendégek, talán éppen a Lapovval történtek miatt: a hórihorgas center ekkor kapta meg a harmadik személyi hibáját - mindezt a kispad mögött felállított üvegfal is bánta, a 37 esztendős kosaras dühében hatalmasat rúgott bele.
Younger, Spivey és Nisavics húzta előre az Albacomp szekerét, míg a másik oldalon főleg Bradford és a csereként beszállt Fodor Gergely jeleskedett. Az első félidő második felében Spivey is eljutott három hibáig, ezért Farkas Sándor pihenőre hívta, ám az amerikai kiállása sem látszott az eredményen - tartotta 6-8 pontos előnyét a fehérvári egylet. A különbség éppen Spivey visszatérésekor olvadt háromra, az egyébként remekül játszó hátvéd belebonyolódott cseleibe, s McClendon még a dudaszó előtt betalált a fehérvári gyűrűbe. A fordulás után Bradford tripláját követően már egyenlő volt az állás, de Nisavicsék 15-0-s rohammal jelezték, hogy nem ijedtek meg egy pillanatra sem.

Harminc pont, hét-hét assziszt és lepattanó: Jermaine Spivey, az Albacomp hátvédje káprázatos teljesítményt nyújtott a rangadón (Fotó: Danis Barna)
Harminc pont, hét-hét assziszt és lepattanó: Jermaine Spivey, az Albacomp hátvédje káprázatos teljesítményt nyújtott a rangadón (Fotó: Danis Barna)
Harminc pont, hét-hét assziszt és lepattanó: Jermaine Spivey, az Albacomp hátvédje káprázatos teljesítményt nyújtott a rangadón (Fotó: Danis Barna)
Az utolsó percekre valósággal elaltatta ellenfelét a vendégcsapat, hogy aztán három perc alatt ledolgozza hátrányának nagy részét. Így lett igazán izgalmas a hajrá, hat másodperccel a vége előtt már csupán egy pont maradt az Albacomp előnyéből, de Spivey újra főszerepet kért és kapott, nem remegett meg a keze a büntetőknél.
A vége bizonyára nemcsak a szerencsejátékok szerelmeseinek maradt tanulságos: lám, milyen kevésen múlik a siker.

Megfordult a fejében, hogy elveszíthetik a meccset?
Góbi Henrik, az Albacomp játékosa: - Néhány szerencsés triplával feljött a Kecskemét, de higgadtak maradtunk a végére is. Nekem végre úgy ment a játék, ahogy szeretném, igyekszem, hogy tartós legyen ez a formám.

Nem tartott ettől a mérkőzéstől?
Boros Zoltán, az Univer játékosa: - Dehogy. Öt évig Székesfehérváron játszottam, már alig vártam ezt a meccset. Sajnálom, hogy a vége így alakult, a lepattanókra jobban kellett volna figyelnünk a saját palánkunk alatt.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik