Spivey: Imádom ezt a játékot!

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.01.11. 22:46
Címkék
Jermaine Spivey a hétvégi, Univer elleni bajnokin tripla dupla közelébe jutott, 30 pontot szórt, miközben begyűjtött hét lepattanót és adott hét gólpasszt - helyén volt a szíve a döntő pillanatban is: az utolsó másodpercekben mind a négy büntetőjét hibátlanul értékesítette, ezzel az Albacomp 100-97-re nyert.
A fehérváriak vezéregyéniségére ma az Európa-kupában vár nagy feladat, a középső főcsoport negyeddöntőjében az Albacomp idegenben vívja első mérkőzését a portugál CAB Madeira ellen.
Spivey fiatalon a New Orleans-i egyetem hallgatója, s egyben játékosa volt, majd több amerikai csapat mellett szerepelt Dél-Amerikában (Bolíviában bajnoki címet is szerzett), aztán Izraelben, ezt követően - 30 esztendősen - került hazánkba. A 2002-2003-as szezonban a Gunaras KC Dombóvár színeiben szerepelt, amelyben 22.5 pontos átlaggal, meccsenként öt lepattanóval és hat gólpasszal hívta fel magára a figyelmet.

Jermaine Spivey (középen) fantasztikus trükkjeire tökéletesen vevô a székesfehérvári közönség (Fotó: Danis Barna)
Jermaine Spivey (középen) fantasztikus trükkjeire tökéletesen vevô a székesfehérvári közönség (Fotó: Danis Barna)
Jermaine Spivey (középen) fantasztikus trükkjeire tökéletesen vevô a székesfehérvári közönség (Fotó: Danis Barna)
"Amikor Magyarországra kerültem, kezdetben nem éreztem túl jól magam - mondja. - Nem a városkával, Dombóvárral volt a baj, inkább a csapattal. Néhányan nem úgy gondolkoztak a kosárlabdával kapcsolatban, ahogyan én, és ez nagyon bosszantott. A menedzserem biztatott, ne veszítsem el a kedvemet, ne foglalkozzak a körülményekkel, csak tegyem a dolgomat, amilyen jól csak tudom, és akkor a következő idényben már egy jó csapatnál kaphatok lehetőséget. Székesfehérváron már nagyszerűen érzem magam, remek a csapat és a közönség is, talán csak azokat a rosszfiúkat feledném…"

Még nem kapták el a támadókat

Novemberben nagy vihart kavart az ügy: Székesfehérváron egy garázda társaság támadt rá három kosarasra, az amerikai Kenny Youngerre, Gáspár Dávidra és Spiveyra - mindez ráadásul a Szolnokon sikerrel megvívott mérkőzés után történt. Mint kiderül, még nem kapták el a támadókat, de Spivey már nem is kíváncsi rá, kik emeltek kezet a fehérvári kedvencekre - felejtené a történteket.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik