"Nem kell temetni bennünket!"

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2005.03.29. 22:17
Címkék
Zsoldos András: „Mindenkinek rögös utat kell bejárnia”
Zsoldos András: „Mindenkinek rögös utat kell bejárnia”
Zsoldos András: „Mindenkinek rögös utat kell bejárnia”
Zsoldos András: „Mindenkinek rögös utat kell bejárnia”
Zsoldos András: „Mindenkinek rögös utat kell bejárnia”
Zsoldos András: „Mindenkinek rögös utat kell bejárnia”
- Baj van?
- Nincs. Minden csapat életében vannak jobb és rosszabb periódusok, mi most háromszor is gyengébben játszottunk, de bízom benne, hogy kilábalunk a hullámvölgyből - válaszolta Zsoldos András, a Szolnok elleni rangadóra készülő Atomerőmű edzője.
- Már szerdán?
- Nagyon remélem.
- Nagy zakó Fehérvárott, szűk győzelem a sereghajtó Eger ellen, aztán vereség Pécsett. Melyik meccsen játszott leggyengébben az ASE?
- Talán a pécsin. Készültünk, készültünk, mégsem sikerült olyan teljesítményt nyújtanunk, amilyent szerettünk volna.

- Mégis azt mondja, nincs baj…
- Nem kell temetni bennünket! Ez már csak így szokott lenni: ha megy a csapatnak, mindenki odavan a gyönyörűségtől, ha pedig jön egy gyengébb szakasz, egyesek hajlamosak pánikolni. Nincs olyan csapat, amelyik ragyogó játékkal végigjátszik egy egész évadot. Pontosabban egyre azért emlékszem, a Honvédban másodedző voltam Mészáros Lajos mellett, az a gárda folyamatosan magas szinten menetelve nyert bajnokságot.
- A mostani egylete mintha nem "harapna" annyira.
- A motiváltság, az agresszivitás elengedhetetlen, csak ezután beszélhetünk taktikáról. Az előbbiekben javulnunk kell.

- Érez-e valamiféle "csak azért is" hangulatot?
- Érzek. Az elmúlt napokban sokat beszélgettünk arról, mit kellene másként tennünk, és úgy látom, a fiúk pontosan tudják, mi a teendő.
- Toronymagas favoritnak tűnt az Atomerőmű, ám most már csak egygyőzelemnyi az előnyük az üldözőkkel szemben. Mit gondol, "megfogná" a csapatot az alapszakasz-elsőség elvesztése?
- Eszembe sem jutott ez a kérdés. Hosszú a bajnokság, és mindenkinek rögös utat kell bejárnia. A riválisainknak is szembe kellett nézniük a nehézségekkel, akadtak már gondjai a Debrecennek, az Albacompnak, a Szolnoknak vagy éppen az Univernek is. Én azt mondom, majdhogynem törvényszerű, hogy mi is hullámvölgybe kerültünk.

- Már csak az a kérdés: mikorra kerülnek ki belőle?
- Bízom benne, hogy már szerdán a Szolnok ellen. Fontos, hogy győzzünk, nagyon fontos.
- Milyen emlékeket őriz az első ütközetről?
- Éppen most néztem meg újra, mondhatom, furcsa összecsapás volt. Hatalmas hátrányt dolgoztunk le, három perccel a vége előtt már mi álltunk jobban, aztán elég volt egy-két hiba, és elúszott a hajó.
- Tervez valamilyen szerkezeti változtatást?
- Túl sokra nincs módom, ugyanis Ridl kiesése behatárolja a lehetőségeinket. Sok minden épült horvát centerünk külső játékára, kiderült, hogy van, ami vele nagyon jól működött, nélküle viszont sehogy.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik