Női kosárlabda: nem nevez az élvonalba a Szolnoki NKK

V. CS.V. CS.
Vágólapra másolva!
2011.07.10. 19:51
Címkék
Nem adja be nevezését az élvonalbeli kosárlabda bajnokság küzdelmeibe a Szolnoki NKK női csapata.

Öt nappala július 15-i nevezési határidő lejárta előttTóth Attila, a szolnoki klub ügyvezetője elmondta, hogy fájdalmas döntést hoztak, hiszen több mintegy évtizedes munkájuk fekszik a csapatban.

„A közepes eredményekre nem voltak kíváncsiak a szurkolók, ahhoz pedig, hogy magasabb szintre lépjünk, nagyságrendileg nagyobb költségvetésre volna szükség. Most sajnos ott tartunk, hogy ha elkezdjük, akkor sem biztos, hogy be tudjuk fejezni a szezont, ezért inkább nem vágunk bele.”

Információink szerintaz elmúlt évadban nyolcadik helyen végző együtteskeretéből Rubold Eszter Győrben, Milica Cvetanovics Szekszárdon folytatja pályafutását, s a hírek szerint a többieknek ugyancsak vannak kérőik. Nagy valószínűséggel távozik a klubtól Mészáros Zoltán edző is..

Érdekesség,hogyhét évvel ezelőtt még sikercsapatként emlegették a Tisza-parti női kosarasokat. Az akkor Szolnoki MÁV-Coop SE néven futó alakulatMagyar Kupát nyert, a bajnokságban és azEurópa Kupában pedig egyaránt ezüstérmes lett. Abban az időszakban többek között öt külföldi éshárom magyar válogatott játékos szerepelt soraikban. Rá hét évre,saját nevelésű fiatalokra építve az NB I-es amatőr bajnokságban indulnaka szolnoki hölgykosarasok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik