Férfi kosár Euroliga: Hanga Ádám karriercsúcsot dobott!

Vágólapra másolva!
2015.10.24. 00:16
A férfi kosárlabda Euroliga B-csoportjának második fordulójában a Laboral Kutxa hosszabbítás után 96–89-re megverte a háromszoros győztes Olympiakoszt. A házigazda spanyol csapat magyar játékosa 16 ponttal járult hozzá a sikerhez, ezzel karriercsúcsot ért el a legrangosabb európai kupasorozatban.

Hanga Ádám kezdőként 32 percet volt játékban, ami alatt 16 pontot szórt 7/12-es mezőnyözéssel (2/4 triplából) és 1/2-es büntetőzéssel, ezen felül leszedett hat lepattanót, volt három asszisztja, két szerzett labdája és egy kiharcolt faultja is, míg a negatív oldalon hét eladott labda szerepelt a neve mellett.

Érdemes kiemelni vele kapcsolatban azt is, hogy az ellenfél messze legnagyobb ászát, Vaszillisz Szpanuliszt fogta, méghozzá kiválóan, valamint az sem hétköznapi, hogy az első 16 percben nem cserélték le. A rendes játékidő végén két nagyon fontos kosarat is szerzett, ráadásul a hosszabbítást is egy szép triplával nyitotta, így hatalmas része volt a baszkok sikerében.

Nem akármilyen meccset játszott az utóbbi négy évben két Euroliga-elsőséget is begyűjtő, tavaly is döntőző hellénekkel Velimir Perasovic egyre szebben összeálló együttese, a találkozót végig a Laboral uralta, ám a hajrában mégis utolérte a 28-at szóró Lojeski húzta vendégcsapat Burusziszékat.

A spanyolok görög nagyembere volt a másik főszereplő Hanga mellett, 28 pontja, 12 lepattanója, négy szerzett labdája, három asszisztja és hét kiharcolt faultja 44-es VAL-t ért, de az abszolút hős mégis a 80–80-nál a rendes játékidő lejártakor félpályás triplát dobó James lehetett volna a hazaiaknál, ám végül érvénytelenítették kosarát, mert hajszál híján, de már a dudaszó után hagyta el a kezét a labda – következhetett a ráadás.

Az extra öt perc során végig jobb volt a Laboral, Hanga és Buruszisz fontos pillanatokban találtak be, vezetésükkel már most nagy lépést tett a továbbjutás felé a Perasovic-legénység.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Strasbourg (francia)–Fenerbahce (török) 91–70

B-CSOPORT
Laboral Kutxa (spanyol)–Olympiakosz (görög) 96–89 – hosszabbítás után

C-CSOPORT
Zalgiris Kaunas (litván)–Lokomotiv Kubany (orosz) 74–76
Barcelona (spanyol)–Zielona Gora (lengyel) 78–72

D-CSOPORT
Brose Baskets Bamberg (német)–Darüssafaka Dogus (török) 86–76
Sassari (olasz)–CSZKA Moszkva (orosz) 78–107

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik