Juhász Dorka: a sikertelen olimpiai kvalifikáció fájó pont, de ma már a cél Los Angeles 2028-ban

Vágólapra másolva!
2024.08.18. 08:36
Juhász Dorka a következő négy évet a fejlődésre szeretné fordítani (Fotó: Getty Images)
A sikertelen olimpiai kvalifikáció mindig is fájó pont lesz, de ma már motivációt jelent; előre kell nézni, és cél a Los Angeles-i olimpia – jelentette ki Juhász Dorka, a magyar kosárlabda-válogatott játékosa, a Minnesota Lynx bedobója a Washington Mystics elleni újabb győztes mérkőzés alkalmával szombaton, az amerikai fővárosban.

A sportoló az MTI-nek elmondta, hogy a következő négy évet arra fordítja, miként tud játékosként fejlődni annak érdekében, hogy Los Angelesben a magyar válogatott résztvevője legyen az olimpia kosárlabdatornájának. Jelezte, hogy a következő időszak a válogatott egésze számára is nagyon fontos lesz. „Lépésről lépésre fel kell építenünk” – fogalmazott.

A sikertelen kvalifikáció kapcsán megjegyezte: „fáj, hogy nem lehettünk ott, de most már éreztük, milyen, amikor ott vagyunk az ajtóban, amelyen nem tudtunk átlépni”. Hozzáfűzte, hogy játékosként a válogatottat tekinti elsőnek.

A klubcsapatbeli szereplései kapcsán elmondta, hogy a következő év még kétlaki módon telik, azaz az észak-amerikai profi női bajnokság (WNBA) idényének lezárulása után Európában, a Schio csapatánál folytatja. A jövőről annyit mondott: majd meglátja, mert elsődleges szempont az egészség.

„Európában szeretek játszani, a női NBA-ben is szeretek játszani, de mégiscsak az egészségem lesz a fontos” – fogalmazott. Juhász Dorka azt is elmondta, hogy a sérüléséből, amellyel tavaly küszködött, sikerült felépülnie.

Felidézte: az idei WNBA-szezon kezdetén nehezítette a beilleszkedését, hogy – az olasz bajnokság lezárásának időpontja miatt – később tudott csatlakozni a Minnesota Lynxhez. A felkészülés időszakát ki kellett hagynia, holott ez fontos az összeszokás szempontjából is. Különösen, mivel Minneapolisba sok új játékos érkezett – mondta a magyar játékos, hozzátéve, hogy az átmeneti időszak után sikerült belelendülnie.

Az együttes egészének lendületes szezonkezdetét részben annak tulajdonította, hogy többen érkeztek Európából, akik már formában voltak, és úgy vélte, sok jó csapattag is szerződött a Minnesotához. 

Beszélt arról is, hogy jó a kapcsolata a vezetőedzővel, aki világossá tette, hogy számít rá, annak ellenére, hogy általában a kispadról beállóként kapcsolódik be a játékba.  

Elmondása szerint nagyon büszkék a csapatban szereplő olimpikon, olimpiai érmes, valamint olimpiai bajnok tagokra. Ők talán kicsit fáradtak voltak kezdetben, de a Washington elleni mérkőzésen ez már alig érződött – vélekedett Juhász Dorka.

A Minnesota Lynx és a Washington Mystics szombati washingtoni összecsapása előtt köszöntötték mindkét gárda Párizst megjárt játékosait, közöttük az ötkarikás bajnok amerikaiakat, ausztrál bronzérmeseket, valamint a kanadai és belga játékosokat. Az olimpiai kosárlabdatorna döntője csupán hat nappal előzte meg a mérkőzést Washingtonban.

A Minnesota vezetőedzője, Cheryl Reeve az olimpiai bajnok amerikai női válogatott szövetségi kapitányaként volt ott Párizsban, míg Napheesa Collier a válogatott játékosaként.

A Washingtonban 99–83-ra megnyert szombati meccset megelőzően, csütörtökön Minneapolisban csapott össze a Minnesota és a Washington, amikor szintén a Juhász Dorkával felálló Lynx győzött, akkor 79–68-ra.

A Minnesota Lynx 19 győzelemmel és 8 vereséggel jelenleg a harmadik helyen áll az észak-amerikai profi női kosárlabdaligában, ami jelenleg rájátszást ér a szezon zárószakaszában.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik