Megérkezett a női kosárlabda-válogatott Ruandába

Vágólapra másolva!
2024.08.16. 14:55
Már Ruandában a női kosárválogatott (Fotó: MKOSZ)
Megérkezett a női kosárlabda-válogatott Ruandába, ahol hétfőtől világbajnoki előselejtezőn vesz részt Kigali városában.

A hazai szövetség honlapja szerint az együttes Székesfehérvárról indult csütörtök kora hajnalban, majd Bécs és Brüsszel érintésével az esti órákban érkezett meg az Egyenlítőtől néhány fokkal délre fekvő, nagyjából egyharmad magyarországnyi területű afrikai országba, és péntek délben már edzésbe áll.

A nyolccsapatos seregszemlén Szenegál, a Fülöp-szigetek és Brazília nemzeti csapatával került egy négyesbe Völgyi Péter szövetségi kapitány együttese. A másik ágon Nagy-Britannia, Argentína, Libanon és a házigazda Ruanda szerepel.

A négyesek első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, amelyben keresztbe játszanak a csapatok. A két győztes fináléba kerül, és a torna első helyezettje szerez részvételi jogot a világbajnoki selejtezőre.

A magyar válogatott kerete
Angyal Barbara (Serco Uni Győr), Dombai Réka (Serco Uni Győr), Dubei Debóra (Serco Uni Győr), Határ Bernadett (Valencia Basket), Kányási Veronika (DVTK Hun-Therm), Kiss Virág (Serco Uni Győr), Lelik Réka (DVTK Hun-Therm), Miklós Melinda (DVTK Hun-Therm), Studer Ágnes (NKA Universitas Pécs), Török Ágnes (NKA Universitas Pécs), Tóth Franka (TFSE-MTK), Varga Alíz (Sopron Basket)

A magyarok menetrendje
1. forduló, augusztus 19. 11.00: Magyarország–Szenegál 
2. forduló, augusztus 20. 17.00: Magyarország–Fülöp-szigetek 
3. forduló, augusztus 22. 14.00: Magyarország–Brazília 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik