Női kosár Euroliga: a Szekszárd finn légiósát is kiemelte a FIBA

Vágólapra másolva!
2024.09.12. 17:44
Sara Bejedi (jobbra) a finn válogatott szerelésében (Fotó: Imago Images)
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) összegyűjtötte azt a nyolc játékost, akik a jövő héten kezdődő Euroliga-selejtezők meghatározó egyéniségei lehetnek, a listán helyet kapott Sara Bejedi, a TARR KSC Szekszárd finn irányítója is.

Amint a wbasket.hu szaklap kiemelte, elemzésében a FIBA szakértője azt írta, ha a tolnai gárda egy év kihagyás után visszaveszi helyét az Euroliga alapszakaszának főtábláján, akkor abból minden bizonnyal oroszlánrészt vállal majd az északi légiós. A cikk méltatta az első profi szezonját kezdő Bejedinek a Florida State University színeiben mutatott teljesítményét, és felvetette, hogy a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezőjében a finn válogatottban milyen szerepet tölthet be. A magyar és a finn csapat egy csoportban kapott helyet a kvalifikációban, a tavaly novemberi, helsinki meccsen – ahol a magyarok nyertek 67–56-ra – Bejedi nem lépett pályára.

A Szekszárd jövő szerdán 18 órától a Brno otthonában kezdi az Euroliga selejtezőjét, a visszavágóra egy héttel később kerül sor. Az október 9-én rajtoló főtáblás küzdelmekben ott lesz a bajnok DVTK Hun-Therm és az ezüstérmes SERCO UNI Győr.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik