Pinte Attila nem a Kispestet, hanem az ETO-t választotta

H. B.H. B.
Vágólapra másolva!
2003.01.18. 20:51
Címkék
Pinte Attila (balra) marad zöld-fehérben
Pinte Attila (balra) marad zöld-fehérben
Pinte Attila (balra) marad zöld-fehérben
Pinte Attila (balra) marad zöld-fehérben
Pinte Attila (balra) marad zöld-fehérben
Pinte Attila (balra) marad zöld-fehérben
Eseménydús volt a hét Győrött, amely kezdődött ugyebár azzal, hogy Tamási Zsolt lemondott, míg a történet eztán folytatódott azzal, hogy Csertői Aurélt kétnapos pályaedzői tevékenysége után a klub tulajdonosa, Tarsoly Csaba vezetőedzőnek nevezte ki. Pénteken estére pedig az is eldőlt, hogy Pinte Attila, a Ferencváros korábbi labdarúgója Görögországból visszatérve hű maradt a zöld-fehér színekhez és fél plusz két évre elkötelezte magát a Győri ETO FC csapatához.
A harminckét esztendős huszonkilencszeres szlovák válogatott az elmúlt év nyarán vett búcsút a fővárosi zöld-fehérektől, és a Panionioszhoz szerződött, majd a görög klub szerződésszegése után, december közepén tért vissza Magyarországra. Tárgyalt a Kispest-Honvéddal, aztán váratlanul a Győri ETO-hoz szerződött. Amennyiben a FIFA ügyében meghozza a végleges döntést, máris pályára léphet új egyesülete színeiben.
"Több ajánlatot kaptam, és azért döntöttem Győr mellett, mivel közel van otthonomhoz, Somorjához, és azért is, mert nagyon kedvező, korrekt ajánlatot kaptam – mondta Pinte Attila. – Az is meghatározta a döntésemet, hogy a győriek ismerik képességeimet, így próbajáték nélkül szerződtettek.”
Gyôri ETO FC–Tatabányai FC 1–2 (1–0)
Gyôr, 200 nézô. V: Dubraviczky
GYÔR: Sebôk (Krass) – Regedei, Böjte (Lakatos), Kartelo, Vukoszavljevics – Németh N., Peric (Weitner), Hucika (Kardos) – Baumgartner (Jancetic), Nicsenko (Milaimovics), Nagy T. (Herczeg)
TATABÁNYA: Lipták (Kovács A.) – Kiss Zs. (Hosnyánszki), Makrickij, Mogyorósi, Máj – Weisz, Szalczinger, Handl (Vejmola), Balogh Z. (Teplán) – Tóth Z. (Romanek), Vincze I. (Horváth Z.)
G: Peric, ill. Romanek, Teplán

Győrött döntés született a második pályaedző személyéről is. A jövőben Hajszán Gyula, az ETO korábbi harminchatszoros válogatott labdarúgója látja el a juniorcsapatnál az edzői feladatokat, és ezzel együtt pályaedzőként segíti a profikeretnél Csertői Aurélt. E döntés alapján az ETO a nyolcvanas évek, Verebes József által vezetett kétszeres bajnokcsapatának két válogatott szélsője – Szabó Ottó és Hajszán Gyula – edzőként dolgozhat a győri színekért és a reménybeli sikerekért az ugyancsak győri, volt válogatott labdarúgó, Csertői Aurél munkáját támogatandó.
Szombat délben a győriek lejátszották első felkészülési mérkőzésüket is a stadion műfüves pályáján. A győri csapatból ezúttal hiányzott a sérüléssel bajlódó Szanyó Károly, Baranyai Tibor, Stark Péter, Goran Jovanovics és Jurica Karabatic.
"Ahhoz képest, hogy az első mérkőzést játszottuk, az első félidőben jól futbalozott a csapat – mondta Varga Zoltán, a Győr szakmai ügyevezető igazgatója. – Szünet után kicserélődött az együttes, és csupán arra volt jó ekkor a játék, hogy képet kapjak arról, kikre lehet számítani majd a jövőben.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik