Kínos újpesti kudarc

B. G.B. G.
Vágólapra másolva!
2003.02.22. 20:21
Címkék
Valami nem stimmel Szabó András csapatával& Az Újpest két mérkőzést játszott, mióta visszatért Törökországból, és bár kedden csapnivaló játékkal még legyőzte a BKV Előrét, szombaton már kínos, mi több, megérdemelt vereséget szenvedett az NB I B-s Százhalombattától.
Szabó András most már kissé ideges
Szabó András most már kissé ideges
Szabó András most már kissé ideges
Szabó András most már kissé ideges
Szabó András most már kissé ideges
Szabó András most már kissé ideges
Eltekintve a találkozó első tíz percétől (ekkor még lendületesen, gyorsan és jól futballoztak Tokody Tiborék), a lilák színvonaltalan, elképzelés nélküli produkciót nyújtottak, így kénytelenek voltak megadni magukat alacsonyabb osztályú ellenfelüknek. Az a lila-fehér drukker aki látta ezt a kilencven percet, csak bosszankodhatott az Újpest gyenge teljesítményén; nem csoda, ha sokan úgy vélik, ha rövid időn belül nem javul a csapat formája, bizony kellemetlen meccs várhat az újpestiekre március 8-án az Üllői úton…
Noha Szabó András hangulatán sokat nem javíthat, mégis jó hír a lilák számára, hogy a szakvezető hétfőtől ismét számíthat Radek Sloncíkra. A cseh válogatott középpályás bokája még a BKV Előre elleni felkészülési meccsen sérült meg, és akkor úgy tűnt, hosszabb időre kidől a sorból, ám a héten elvégzett vizsgálatokon kiderült, a baj mégsem olyan komoly.
A Megyeri úton nagy vihart kavartak a pillanatnyilag még Dunaújvárosban futballozó Rósa Dénes ellentmondásos nyilatkozatai. A középpályás egyik nap kijelentette: szívesen igazolna bátyja, Rósa Henrik után Újpestre, míg pénteken már azt mondta, ha teheti, inkább a Dunaferrnél marad… Egy biztos, Rósa Dénes a ligánál feljelentette klubját, és csak napok kérdése, mikor mondják ki a Dunaferr szerződésszegését (többhavi fizetéssel és prémiummal tartoznak Dunaújvárosban a játékosnak), ami azt jelenti, hogy Rósa hamarosan szabadon igazolhatóvá válik. Információnk szerint a 26 éves labdarúgó átigazolási lapja a Magyar Labdarúgó-szövetségben van, és már csak az aláírás hiányzik a dokumentumról.

Újpest FC–Százhalombatta 1–2 (0–1)
Megyeri út, 800 nézô. V: Téglási
ÚJPEST: Vlaszák – Szélesi, Tamási (Vanczák), Juhár (Simon), Tchur – Simek (Németh T.), Korolovszky (Cseri), Farkas B., Tokody – Kovács Z., Horváth F. (Móri)
SZÁZHALOMBATTA: Tóth I. – Jakab (Móra), Sztanó (Tolnai), Róza – Felföldi (Bartosik), Kovács B. (Herczku), Csillag (Serfôzô), Rajnay – Szabó Z. (Bakó), Bencze (Márkus) – Károlyi R. (Károlyi G.)
G: Tokody, ill. Károlyi R., Márkus
A csapattal ellentétben kiváló formában vannak az újpesti pályamunkások. A Megyeri úti létesítmény karbantartói ugyanis már elkezdték a hófedte stadion letakarítását, és ha az időjárás nem tréfálja meg őket, március 1-jére játékra alkalmas lesz az újpesti gyep.
A szurkolókat érintő fontos információ még, hogy hétfőn 9 és 18 óra között e-mailen ([email protected]), faxon, telefonon és a Megyeri úti klubházban személyesen lehet engedélyeztetni a drukkerek által készített transzparensek feliratait. A drapériák használatát a rendőrségnek is jóvá kell majd hagynia.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik